Ministrul Sănătății, Victor Costache: Dacă vor fi atinse 4000 de cazuri, pacienții cu forme ușoare vor fi tratați acasă / Abia în 10 zile se poate anticipa când va fi atins un punct maxim al crizei

Ministrul Sănătății, Victor Costache: Dacă vor fi atinse 4000 de cazuri, pacienții cu forme ușoare vor fi tratați acasă / Abia în 10 zile se poate anticipa când va fi atins un punct maxim al crizei
Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat joi seara, într-o intervenție televizată că, în cazul în care se va ajunge la peste 4.000 de îmbălnăviri, pacienții care au o formă mai ușoară a bolii vor fi tratați acasă.

Ministrul a explicat că în acest moment România se află în faza I de tratare a pacienților cu coronavirus în care toți pacienții infectați sunt tratați în spitalele de boli infecțioase. Prin urmare, în acest moment, nu a fost depășită capacitatea spitalelor de boli infecțioase și nu a fost nevoie ca pacienții să fie tratați și în alte spitale.

Ministrul Victor Costache a spus într-un interviu pentru Digi 24 că noul coronavirus „nu este o boală foarte complicată, dar este o boală care consumă foarte multe resurse logistice”.

„Trebuie să avem în permanență foarte multe resurse și foarte multe echipamente medicale și să evităm îmbolnăvirea populației”, a adăugat Victor Costache.

Acesta a mai precizat că este greu de anticipat când va fi atins apogeul crizei provocată de COVID-19 în România și că abia în 10 zile se poate anticipa când va fi atins un punct maxim, în condițiile în care extinderea infectărilor depinde de fluxul celor care vin din străinătate.

În acest sens, ministrul Sănătății a precizat că peste 80% dintre pacienţii cu COVID-19 sunt români din străinătate reveniți în țară, iar numărul celor care se întorc în România va continua să influențeze și estimările privind cazurile de îmbolnăviri.

Totodată, ministrul a anunțat că joi a ajuns primul transport din Turcia, de două milioane de măști și 50.000 de combinezoane. Acest transport ar urma să doteze spitalele din faza I, de boli infecțioase, unde sunt tratați acum pacienții cu coronavirus.

Victor Costache a mai anunțat că România va avea producție proprie de măști, iar miercuris-a demarat producția de combinezoane în țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`