Ministrul Sănătății susține ideea unui certificat de vaccinare: ”Eu aș prefera un certificat electronic” / Klaus Iohannis spune că astfel s-ar crea un cadru de discriminare

Ministrul Sănătății susține ideea unui certificat de vaccinare: ”Eu aș prefera un certificat electronic” / Klaus Iohannis spune că astfel s-ar crea un cadru de discriminare
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține ideea de a exista un cenrtificat electronic care să ateste că o persoană a fost vaccinată împotriva noului coronavirus, care ar putea fi considerat un ”pașaport” de vaccinare. Oficialul guvernamenal spune că introducerea unul document de acest tip care să fie solicitat la intrarea în anumite țări nu ar echivala cu limitarea unor drepturi.

Vlad Voiculescu:Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat

„Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Există deja un certificat. Eu, unul, aș prefera un certificat electronic. Dacă vreți să-i spuneți pașaport… Aș prefera să intre într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări. (…) Nu poți să spui nu vreau să mă testez, dar vreau să mă duc în Grecia. dacă vrei să te duci în Grecia, te testezi. Există anumite state care pot impune restricții”, a declarat ministrul Sănătății, joi seară, la TVR.

Klaus Iohannis, despre introducerea unui certificat de vaccinare la nivel internațional:Nu este o idee bună

Introducerea unui așa-numit ”pașaport” de vaccinare este unul dintre subiectele intens dezbătute în utimele zile în spațiul public.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în conferința de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni, că din punctul său de vedere, introducerea unui astfel de certificat nu este o ideea bună și ar deschide cadrul pentru posibile discriminări.

”Nu este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil. Eu sunt de părere că trebuie să existe uncertificat de vaccinare, însă el trebuie folosit pentru motive medicale. Sunt date importante pentru medicul de familie. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, consultantul în turism Ciprian Enea a declarat pentru B1 TV că este foarte posibil ca în viitor, oamenii să aleagă să se vaccineze pentru a avea posibilitatea de a călătorii fără restricții în anumite destinații sau de a avea acces în anumite spații.

”Dacă din primăvară vom avea posibilitatea să alegem între a ne face un vaccin împotriva coronavirusului și a nu face acest lucru, sunt convins că mulți dintre noi vor prefera să-și facă acest vaccin, să aibă acest document la îndemână și să-l prezinte de câte ori este nevoie să ajungă într-un loc sau altul. Sunt oameni care depind de călătoriile pe care le fac, fie profesional, fie în interes personal și, de ce nu, sunt oameni care călătoresc în scop turistic destul de des”, a spus Ciprian Enea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”