Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Pandemia provocată de noul coronavirus a produs multe schimbări în viața noastră. Este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru și păstrarea sănătății mintale

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Pandemia provocată de noul coronavirus a produs multe schimbări în viața noastră. Este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru și păstrarea sănătății mintale
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția asupra faptului că, în această perioadă, în care pandemia de coronavirus a adus nenumărate schimbări și provocări în toate aspectele vieții noastre, este nevoie, mai mult ca oricând, ”de echilibru și păstrarea sănătății mentale”. Tătaru a transmis acest mesaj în contextul în care, în fiecare an, pe 10 octombrie, este marcată Ziua mondială a sănătăţii mintale.

Nelu Tătaru: Este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru și păstrarea sănătății mentale

„Pandemia provocată de noul coronavirus a produs multe schimbări în viața noastră din punct de vedere medical, dar și social și economic. Într-o astfel de perioadă cu numeroase provocări este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru și păstrarea sănătății mintale. În perioada următoare va fi nevoie de măsuri noi concretizate în programe și investiții pentru îmbunătățirea accesului populației la servicii de îngrijire a sănătății mintale”, a transmis Nelu Tătaru, în mesajul său, publicat pe site-ul Ministerului Sănătății.

În 1992, Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health – WFMH) a stabilit data de 10 octombrie ca fiind Ziua mondială a sănătăţii mintale, menită să ducă la creșterea gradului de conștientizare și educare în privința sănătății mintale, la nivel mondial.

Și preşedintele WFMH, Ingrid Daniels, a subliniat, în mesajul său, că în această perioadă, este nevoie mai mult decât oricând de investiții mai mari în zona sănătății mintale, astfel încât accesul la serviciile de îngrijire de acest fel să fie accesibile peste tot în lume.

„Acum este nevoie mai mult decât oricând de investiţii mai mari în sănătatea mintală pentru a ne asigura că toată lumea are pretutindeni acces la îngrijirea sănătăţii mintale. Investiţiile insuficiente în sănătatea mintală au lăsat mari lacune de tratament la nivel global. Sănătatea mintală este o investiţie şi nu o cheltuială şi ar trebui acordată prioritate pentru a evita o nouă catastrofă”, a declarat dr. Daniels, potrivit site-ului wfmh.global.

Situația cazurilor de coronavirus în România

Între timp, pandemia provocată de noul coronavirus continuă să se accentueze la nivel mondial. Potrivitdateloranunțate, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 3.186 de noi cazuri de infectare cucoronavirus, un record negativ pentru țara noastră de la debutul crizei sanitare și până acum. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 653 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, în acest moment, în unitățile sanitare de profil, sunt internate 8.772 de persoane testate pozitiv pentru infecția cu noulcoronavirus, dintre care 613 se află în secțiile de terapie intensivă.

În același timp, de joi până vineri, au fost înregistrate 52 de decese în rândul pacienților diagnosticați cuCOVID-19.

În total, de la începutul pandemiei și până în prezent, în România au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus, iar 114.792 de pacienți au fost declarați vindecați. Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 5.299.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`