Ministrul Sănătății, în control la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Se va investiga decesul a 30 de bebeluși

Ministrul Sănătății, în control la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Se va investiga decesul a 30 de bebeluși
Foto: Dan Amariei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că urmează să efectueze un control la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a precizat că 30 de bebeluşi au murit în ultimul an din cauza lipsei banilor necesari pentru tratamentele acestora.

Mai mult, acesta a mai acuzat că achiziţiile care ar fi putut salva vieţi s-au făcut doar „pe caiet”.

Ministrul Sănătății, în control la Spitalul „Marie Curie” din Capitală

Cătălin Cîrstoveanu conduce secţia de Terapie Intensivă de la spitalul „Marie Curie” şi susţine că a făcut memorii la Ministerul Sănătăţii pentru ca bebeluşii „să nu mai moară pe listele de aşteptare”.

Acesta a punctat faptul că au fost situaţii în care spitalul a cumpărat „pe caiet” tratamente şi echipamente.

„O să construim singuri, asta o să facem”, a mai spus Cîrstoveanu, care le-a mulţumit celor 300.000 de persoane care donează lunar suma de 2 euro, bani cu care instituţia îşi asigură cele necesare.

De cealaltă parte, Nelu Tătaru a precizat, într-un interviu acordat la TVR, că nu a fost informat cu privire la situaţia spitalului şi că a aflat aceste informaţii din presă, dar că va efectua un control în acest sens.

Nelu Tătaru, apel către populație pentru respectarea regulilor

În contextul creșterii cazurilor de coronavirus de pe teritoriul României, Ministrul Sănătății este de părere că depinde de fiecare cetățean în parte și de respectarea regulilor de protecție sanitară pentru a avea „o creștere limitată” a numărului de cazuri noi de COVID-19, nu una exponențială.

„De menţionat regulile, care rămân aceleaşi: portul măştii, distanţare, dezinfectant. Avem o viaţă activă, vrem să rămânem cu o viaţă activă. Creşterea numărului de cazuri duce şi la creşterea acelui indice cumulat la 14 zile, raportat la mia de locuitori. Evoluţia, cu creşterea de cazuri noi, duce şi la restricţii. Depinde doar de noi, de fiecare în parte, de respectarea acestor precauţii şi reguli, pentru a avea o creştere limitată şi nu exponenţială.

Rămâne şi ţine doar de noi să gestionăm această pandemie şi, repet ce am spus în mai multe rânduri, această pandemie se tranşează în pre-spital, nu în spital „, a declarat Nelu Tătaru, marţi, la Palatul Victoria.

Peste 160.000 de persoane au fost diagnosticatecu COVID-19 pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare, iar mai bine de 120.000 de pacienți au fost declarați vindecați. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți,3.109 de îmbolnăviri nou depistatela nivel național.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)