Ministrul Sănătății, despre reluarea fotbalului în România: ”Puteți controla o galerie?”

Ministrul Sănătății, despre reluarea fotbalului în România: ”Puteți controla o galerie?”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a făcut o serie de afirmații legate de reluarea competițiilor de fotbal în România.

Acesta a punctat faptul că revenirea suporterilor pe stadion este imposibilă în acest moment, deoarece oamenii nu vor mai păstra distanța socială, în euforia partidei.

„În momentul defață, noi avem spectacoleînaer liber, pe scaun, cudistanțare.Întrecerilesportive n-osăle putem face de pe scaun. Oameniisuntînmișcare, suntînapropiere, iardistanțareanumaipoateficontrolată. Putețicontrolao galerie?Putețicontrola o bucurie a golului?

Pe noi neintereseazăsăexisteprecauții.Înmomentulîncarevom vedeacăîncomunitate nu vommaiavea acea transmitereaccentuată, vomputeagestionașilucrurile cu public”, adeclaratNeluTătaru, notează Sport.ro.

Meciurile, desfășurate fără spectatori

„Înacestsfârșitde campionat nu credcăvom avea spectatori,maialescăsevaterminafoarte repede. Meciurile vorfifărăspectatori.Dintoamna,dacăevoluțiane permite, vomputeaajungesăavem ocompetițienormală”, a mai precizat ministry, dând asigurări că, în ciuda creșterii numărului de cazuri din ultimele zile, campionatul nu va fi amânat.

„Gândiți-văcăpentru acest lucru s-afăcutacel cantonament. Avemnișteparticipanți, fiecăvorbim dejucători, personal tehnicsaupersonal deasistenți, iar ei au fosttestați, retestatișiținuțiînaceste cantonamente.Acestaa fost rostul acestui cantonament,săsepoatăîntâlniapoi ceicaresunttestațișisunt negativișinu pot produce o infectare”, a concluzionat Nelu Tătaru.

Meciurile din Liga 1, programate să înceapă în al doilea weekend din luna iunie

Ionuț Stroe a afirmat că meciurile de fotbal din Liga 1 sunt programate să înceapă în al doilea weekend din luna iunie, menționând că este menținută regula conform căreia nu este permis accesul spectatorilor în tribune.

În contextul reluării sporturilor, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Federația Română de Fotbal (FRF) au pus la punct două protocoale, care vor fi supuse dezbaterii și aprobării Comitetului Executiv al FRF.

Documentele cuprind propuneri cu privire la desfășurarea meciurilor din România odată cu reluarea competiției, care a fost întreruptă în martie, la începutul izbucnirii pandemiei de SARS-CoV-2 din România.

Totodată, Ionuț Stroe a mai declarat că, de acu, se pot deschide competițiile sportive pentru sporturile individuale, fiind permise antrenamentele indivduale la sporturile de sală.

De asemenea, se pot relua antrenamentele individuale în bazin, sportivul având voie pe un singur culoar, iar masca trebuie purtată până în momentul intrării în bazin. Accesul înotătorilor la vestiare se va face eșalonat.

Și junorii se pot antrena în regim individual și în grupuri de maxim trei, iar în cazul sporturilor de echipă, care au loc în sală, atât pentru juniori, cât și pentru seniori, antrenamentele vor fi, de asemenea, individuale.

Cât despre antrenamentele fotbaliștilor, oficialul a reamintit că recomandarea este ca acestea să se facă în regim de cantonament, cu izolarea jucătorilor.

Dacă se renunță la acest regim, clubul sportiv își asumă riscul, a mai precizat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)