Ministrul Sănătății: Braşovul are nevoie de un spital judeţean nou, care poate fi numit şi regional

Ministrul Sănătății: Braşovul are nevoie de un spital judeţean nou, care poate fi numit şi regional
Sursa foto: Alexandru Rafila / Facebook

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, aflat sâmbătă în vizită la Brașov, a subliniat că orașul are nevoie de un nou spital județean, care ar putea fi și regional.

Totuși, a adăugat el, este esențial ca dimensiunile acestuia să fie stabilite corect, evitând un proiect de 1.000 de paturi, așa cum s-a propus pentru spitalul regional.

Brașovul necesită un nou spital județean, dar dimensiunile trebuie stabilite corect

„Dacă vreţi, puteţi să îl numiţi regional, dar nu asta este important. Actualul SJ – cu toate renovările, dotările, nu poate oferi condiţii suficient de bune, are peste 50 de ani – iar dimensionarea spitalului (nou – n.r.) trebuie să ţină cont de realităţi, de nevoia de servicii medicale şi de personalul care poate să lucreze acolo, încât acest spital să fie sustenabil din punct de vedere al serviciilor medicale pe care le oferă. Aceasta este abordarea corectă şi nu facem concurs în ce priveşte numărul de paturi. Cred că ceva mai mult de 500 de paturi ar fi necesare la Braşov”, a declarat Alexandru Rafila.

De asemenea, în cadrul vizitei sale la Spitalul Municipal din Săcele, ministrul a evidențiat rolul esențial al autorităților locale în atragerea de investiții pentru infrastructura de sănătate. El a subliniat că medicii preferă să lucreze în zone unde există o „viziune de dezvoltare” pentru spitale.

„Am venit la Spitalul Municipal Săcele pentru a vedea direct progresul investiţiilor şi pentru a ne asigura că infrastructura medicală răspunde nevoilor pacienţilor”, a mai menționat ministrul, notează agerpres.ro.

Investiții de 9 milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Municipal Săcele

Ministrul Sănătății a menționat că, pe lângă acest proiect, Spitalul Municipal Săcele beneficiază de investiții suplimentare de 6 milioane de lei din fonduri europene, destinate unui program de control al infecțiilor intraspitalicești, și de 3 milioane de lei pentru digitizarea serviciilor medicale.

Directorul spitalului, Rodica Pârvan, a declarat că proiectul de extindere a ambulatoriului este în prezent în etapa de ridicare a fundației, iar finalizarea acestuia este așteptată pentru mijlocul anului viitor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`