Ministrul Sănătății avertizează românii: Medicamentele pentru diabet nu sunt pentru slăbit / Ce spune despre Ozempic

Ministrul Sănătății avertizează românii: Medicamentele pentru diabet nu sunt pentru slăbit / Ce spune despre Ozempic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a emis un avertisment serios cu privire la un comportament periculos al unor români care folosesc medicamente destinate tratamentului diabetului zaharat pentru a slăbi. Rafila a subliniat că această practică este inadecvată și poate duce la modificări metabolice serioase, relatează Antena3.ro.

Alexandru Rafila, despre medicamentele pentru diabet folosite pentru a slăbi: „Induc modificări metabolice serioase”

Ministrul Rafila a observat că mereu există trenduri în domeniul slăbirii, dar în prezent, oamenii par să caute soluții de slăbit fără eforturi fizice semnificative. Acesta se referă la cazurile în care persoanele folosesc medicamentul Ozempic, care este destinat diabetului, pentru a slăbi.

Rafila, medic de profesie, subliniază că administrarea unor medicamente fără prescripție medicală, în special un medicament injectabil ca Ozempic, poate avea consecințe grave asupra sănătății. Medicamentul poate duce la modificări metabolice semnificative.

„Induce modificări metabolice serioase. Nu cred că trebuie să ne referim exclusiv la Ozempic. Sigur, întotdeauna sunt mode și acum este moda slăbirii fără efort. Nu cred că este bine, din punct de vedere medical, să iei medicamente fără o prescripție dacă ele se eliberează pe bază de prescripție, mai ales că discutăm de un medicament injectabil”, a atras atenţia ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Sancțiuni pentru eliberarea neautorizată

Farmaciile sunt obligate să elibereze medicamente precum Ozempic doar pe bază de rețetă, și încălcarea acestui regulament este sancționată.

„Nu știu de unde fac rost. Obligativitatea farmaciilor de a elibera aceste medicamente doar pe bază de prescripție există, iar încălcarea ei se sancționează” a conchis ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”