Ministrul Sănătății a trimis Corpul de control la Spitalul Bagdasar-Arseni după inundație. Rafila: Poate și personalul spitalului să curețe reziduurile care se adună și blochează scurgerile (VIDEO)

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de control la Spitalul Bagdasar-Arseni după inundație. Rafila: Poate și personalul spitalului să curețe reziduurile care se adună și blochează scurgerile (VIDEO)
Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că a trimis Corpul de control la Spitalul Bagdasar-Arseni din București, după inundația de la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a verifica de ce nu s-au încheiat contracte de mentenanță. Pe de altă parte, el s-a arătat de părere că și personalul unității sanitare ar fi putut „să curețe reziduurile care se adună și blochează zonele de scurgere”.

Alexandru Rafila a trimis Corpul de control la Spitalul Bagdasar-Arseni

Întrebat, joi, într-un briefing de presă la Palatul Victoria, câte spitale din țară au contracte de mentenanță, având în vedere situația de la Spitalul Bagdasar-Arseni, ministrul Sănătății a explicat: „Vă dați seama că nimeni nu poate să facă o statistică a tuturor contractelor de mentenanță de toate tipurile, pentru că există mentenanță pentru foarte multe lucruri, poate să fie mentenanță pentru clădire, mentenanță pentru echipamente, deci discutăm de foarte multe tipuri de mentenanță”.

„E clar că responsabilitatea încheierii unor astfel de contracte încât spitalul să fie în stare funcționare și să evite astfel de incidente revine direct managerului. Eu am luat decizia să trimit rapid Corpul de control la acest spital, la Spitalul Bagdasar, ca să vedem exact care este situația, de ce nu au fost încheiate aceste contracte”, a continuat Alexandru Rafila.

„Acum, ca o opinie personală, chiar dacă aceste contracte nu erau încheiate, să cureți și să menții în stare de funcționare scurgerile de la clădiri nu cred că trebuie neapărat să vină o echipă specializată să curețe reziduurile care se adună și blochează zonele de scurgere din spital. Pentru chestiunea asta poate personalul angajat al spitalului să o facă”, spune ministrul.

„Sigur că trebuie să existe mentenanța. Mentenanța unei clădiri, mai ales a unei clădiri noi, care are sisteme de management integrat al clădirii, este una, dar să menții în stare de funcționare scurgerile cred că este o chestiune mult mai simplă și care necesită, totuși, o decizie simplă ca cineva să verifice periodic acest lucru”, a mai afirmat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`