Ministrul Muncii, anunț important despre recalcularea pensiilor, după ce a făcut mai multe vizite inopinate la anumite instituții

Ministrul Muncii, anunț important despre recalcularea pensiilor, după ce a făcut mai multe vizite inopinate la anumite instituții
Simona Bucura Oprescu (PSD), ministrul Muncii. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a vrut să se asigure că recalcularea pensiilor va fi gata la timp.

„Recalcularea pensiilor se va putea face rapid”

Astfel că a făcut o serie de vizite inopinate la Casa Județeană de Pensii și la Inspectoratul Teritorial de Muncă din județul Suceava, conform Antena 3 CNN.

Ministrul Muncii a discutat cu mai mulți pensionari, care se aflau în instituție, la Casa Județeană de Pensii, despre noua lege a pensiilor. Cât timp a fost prezentă acolo, Simona Bucura-Oprescu a precizat că a fost atentă și la fluxurile operaționale și condițiile în care angajații instituției își desfășoară activitatea, precum și stadiul digitizării dosarelor de pensionare.

La Inspecția Muncii, ministrul a vorbit cu specialiștii pe probleme de securitate și sănătate în muncă și au fost trecute în revistă resursele necesare pentru buna desfășurare a activității în beneficiul angajatorilor și salariații acestora.

Astfel că ministrul Muncii a anunțat un proiect de dotare cu vehicule noi pentru inspectoratele teritoriale.

„M-am bucurat să văd la Casa de Pensii că procesul de evaluare și digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem.

Procentul de digitizare la Suceava este printre cele mai mari din țară, de 99,2%, ceea ce înseamnă că angajații de aici și-au făcut bine treaba. De asemenea, fluxul de primire a cetățenilor este gestionat electronic pentru a nu avea cozi, lucru pe care mi-l doresc să se întâmple în toate Casele Județene de Pensii”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

„Întărirea rolului Inspecției Muncii și a inspectorilor de muncă este o prioritate pentru MMSS”

La Inspectoratul Teritorial de Muncă, ministrul a precizat că este nevoie, pe lângă lucrări de reabilitare, și de dotări.

„În acest sens, avem un proiect prin care vom achiziționa mașini hibrid, inclusiv pentru ITM Suceava, cu care să se poată face rapid și în siguranță deplasarea pe teren a inspectorilor, mai ales în zone greu accesibile, cum ar fi la exploatările forestiere.

Întărirea rolului Inspecției Muncii și a inspectorilor de muncă este o prioritate pentru MMSS și înseamnă atât o bună pregătire a resursei umane, cât și alocarea resurselor necesare.

Nu în ultimul rând, am vorbit și despre obiective, dar mai ales despre modul în care se poate îmbunătăți concret activitatea în fiecare domeniu în parte și ce putem face împreună în acest sens”, a mai adăugat Bucura-Oprescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)