Ministrul Muncii, anunţ despre noua lege a salarizării. Ce spor nou urmează să fie introdus?

Ministrul Muncii, anunţ despre noua lege a salarizării. Ce spor nou urmează să fie introdus?
Sursa foto: Facebook / Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, susține că noua lege a salarizării va conține un mecanism de limitare a schimbărilor ad-hoc și va introduce un spor lunar pentru a încuraja performanța, conform Agerpres.

Va fi introdus un nou spor lunar

Ministerul Muncii a anunțat pe Facebook despre negocierile intense privind noua lege a salarizării. În cadrul acestor discuții, specialiștii din domeniul transporturilor, autoritățile centrale și instituțiile autofinanțate au adus în discuție problemele specifice din activitățile lor.

„Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanţa. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forţa calificată de muncă”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Profesioniștii din diverse domenii cer o nouă lege salarială

Ministrul Muncii a avut discuții cu profesioniștii din domenii precum transporturile aeronautice, Apele Române, energie, Agenția Nucleară și Deșeuri Radioactive, turism, Agenția Națională de Integritate, Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței și sindicatele reprezentative ale acestor instituții, scrie Romaniatv.

Potrivit sursei citate, discuțiile au avut loc în cadrul elaborării unui proiect de lege privind salarizarea în sectorul bugetar. Profesioniștii prezenți au subliniat necesitatea unei noi legi pentru a corecta inechitățile din sistemul de salarizare public.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`