Ministrul Muncii a precizat ce au de făcut pensionarii care sunt nemulțumiți de decizia de recalculare: „Calea cea mai uşoară este de a …”

Ministrul Muncii a precizat ce au de făcut pensionarii care sunt nemulțumiți de decizia de recalculare: Calea cea mai uşoară este de a ...
Inquam Photos / George Calin

Poștașii vor începe de pe 16 august să distribuie deciziile de recalculare, la domiciuliul pensionarilor. Aceștia sunt obligați să fie acasă atunci când vor ajunge poștașii, pentru a le înmâna decizia.

De asemenea, pensionarii pot suna la 021 9393, serviciul de suport clienți oferit de Poștă, pentru a afla informații suplimentare.

Ce trebuie să facă pensionarii care sunt nemulțumiți de decizia de recalculare

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu a precizat ce trebuie să facă pensionarii care nu sunt lămuriţi cu privire la decizia de recalculare.

Calea cea mai uşoară este de a cere verificări la casele teritoriale de pensii, a precizat ministrul, conform Antena 3 CNN.

„Calea cea mai uşoară pentru pensionari este de a cere aceste verificări la casele teritoriale de pensii, în cazul în care nu sunt lămuriţi cu privire la decizia de recalculare.

Există acum, pe noua lege, posibilitatea de a merge la casele de pensii pentru verificări, iar colegii noştri, în cazul în care constată neconcordanţe, au cadrul legal necesar pentru a veni cu o decizie de revizuire.

Eu nu îmi doresc ca pensionarii să ajungă la instanţă. Îmi doresc ca pensionarii să fie mulţumiţi de această reformă. Îmi doresc ca pensionarii să aibă o viaţă mai bună datorită acestei reforme şi, sigur, îmi doresc să avem un mare pas înainte cu privire la fiecare dintre noi, fiecare asigurat”, a spus Ministrul Muncii, miercuri.

”Mesajul meu pentru fiecare român care ne priveşte este acela de a nu accepta muncă la gri și de a înţelege: cu cât contribui mai mult, cu atât vei avea o pensie mai bună. Și că, în acest moment, avem două elemente esenţiale pe care se bazează sistemul de asigurări sociale din România; contributivitatea şi stagiul de cotizare (…) Datorită noii legi vei fi recompensat printr-un cuantum mai mare al pensiei„, a mai explicat Bucura-Oprescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`