Ministrul Mediului: Avem suficiente utilaje și echipaje pentru a ajuta sinistrații de la Galați (VIDEO)

Ministrul Mediului: Avem suficiente utilaje și echipaje pentru a ajuta sinistrații de la Galați (VIDEO)
Foto: Mircea Fechet / Facebook

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, merge sâmbătă la Galați pentru a evalua pagubele produse de inundații și pentru a gestiona intervenția de la fața locului.

Ministrul a oferit și informații despre barajele piscicole care au cedat sub presiunea apelor.

„Da, este vorba despre niște amenajări private… despre una dintre ele pot să vă spun că nu va afecta în vreun fel nicio gospodărie pentru că apa din amenajarea respectivă nu ajunge la casele oamenilor”, a asigurat Ministrul Mediului într-o intervenție telefonică la Digi24.

Ministrul a confirmat, de asemenea, că patru persoane au murit în urma viiturilor care au lovit județul Galați.

„Este un bilanț tragic legat de pierderea de vieți omenești, iar în acest moment colegii de la Apele Române sunt prezenți la fața locului cu utilaje și bărci de salvare.”

Pe lângă salvarea imediată a vieților, se acordă atenție și necesităților de bază ale sinistraților, inclusiv asigurarea accesului la apă potabilă și adăpost.

Mircea Fechet: Avem suficiente utilaje și echipaje pentru a gestiona situația de la Galați

„Am vorbit mai devreme cu domnul secretar de stat Raed Arafat, cu Prefectura județului Galați și cu autoritățile publice locale, să știe fiecare ce are de făcut. Avem suficiente utilaje, suficienți oameni, avem 16 bărci de salvare la acest moment și așteptăm și altele, dar și colegi din alte județe învecinate să participe cu echipamente, cu utilaje și cu personal pentru a da o mână de ajutor localnicilor ale căror case au fost distruse”, a mai declarat Mircea Fachet pentru B1TV. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`