Ministrul Justiției participă la audierea lui Cristian Lazăr în CSM

Ministrul Justiției participă la audierea lui Cristian Lazăr în CSM
Foto: voceatransilvaniei.ro

Ministrul Justiției, Raluca Prună, participă marți la ședința Secției pentru procurori a CSM în care este audiat Cristian Lazăr, propus pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul General.

La deschiderea ședinței, Raluca Prună a precizat că-și asumă propunerea înaintată pe 29 octombrie de către predecesorul său, Robert Cazanciuc, informează Agerpres.

„Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată”, preciza la acea dată Ministerul Justiției, într-un comunicat.

Ministerul a menționat că, la formularea propunerii, a luat în calcul faptul că Lazăr ocupa, cu delegație, funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică încă din 17 iunie 2013 și că are o bogată experiență profesională și managerială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`