Ministrul Justiției cere verificări în cazul judecătorilor Mihaela și Bogdan Popescu: Cei doi au făcut parte din completurile care au decis eliberarea condiționată a unor criminali și reducerea de pedeapsă al interlopului Corduneanu  

Ministrul Justiției cere verificări în cazul judecătorilor Mihaela și Bogdan Popescu: Cei doi au făcut parte din completurile care au decis eliberarea condiționată a unor criminali și reducerea de pedeapsă al interlopului Corduneanu  
Foto: Facebook / Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să solicite Inspecției Judiciare să verifice dacă judecătorii care au dispus eliberarea condiționată a criminalilor în serie Ion Turnagiu și Marius Csampar au respectat legea atunci când au luat decizia că cei doi pot ieși din detenție, potrivit unor surse citate de Newsweek România.

Din completurile care au stabilit eliberarea condiționată a celor doi a făcut parte și judecătoarea Mihaela Popescu de la Tribunalul Mehedinți. Ea este soția judecătorului Bogdan Popescu, de la aceeași instanță, care a condus completul de judecată care a judecat o speță a interlopului ieșean Constantin Corduneanu.

Potrivit sursei citate, ministrul Justiției a trimis solicitarea șefei Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Nicoleta Margareta Tînț, pe 16 iunie.

Astfel, Cătălin Predoiu cere „verificarea cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată, cu privire la dosarul nr. 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinți, Secția Penală și dosarul nr. 3319/225/2020 al aceleiași instanțe, precum și cu privire la efectuarea unui control tematic, la nivel național, având ca obiect modul de respectare a acelorași dispoziții legale”, în contextul în care există numeroase situații în care este pus în discuție modul în care se aplică prevederile legii referitoare la eliberarea condiționată, arată Newsweek România.

Judecătoarea Mihaela Popescu a făcut parte din completul care a decis eliberarea condiționată a lui Ion Turnagiu, care fusese condamnat pe viață pentru cinci crime. El este cel care a incendiat o fată de 17 ani din județul Mehedinți, după ce minora îl reclamase la Poliție pentru viol, șantaj și amenințare.

Mihaela Popescu a făcut parte și din completul care a stabilit că Marius Csampar, un alt criminal în serie, condamnat la închisoare pe viață, poate fi eliberat.

Soțul Mihaelei Popescu, judecătorul Bogdan Popescu este cel care a condus completul de judecată care a admis contestația la executare depusă de interlopul Constantin Corduneanu și a decis să scadă din pedeapsa acestuia un număr de 257 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”