Ministrul Internelor, Gabriel Berca: Este posibil ca ANM să anunțe o situație de urgență cu privire la inundațiile din anumite zone

Ministrul Internelor, Gabriel Berca: Este posibil ca ANM să anunțe o situație de urgență cu privire la inundațiile din anumite zone
Foto: gov.ro

Ministrul Internelor a avertizat marți seară, în cadrul unei conferințe de presă, asupra posibilității ca autoritățile să declare stare de urgență din cauza inundațiilor ce ar urma topirii zăpeziilor.

”Administrația Națională Apele Române și ANM va anunța o posibilă situație de urgență cu privire la inundațiile din anumite zone. Nu avem nicio prognoză în acest sens, deocamdată. Zilele următoare nu cred că vom avea probleme deosebite, dar trebuie sa fim pregătiți. Am cerut și prefectilor să monitorizeze punctele de risc din fiecare județ” a menționat ministrul Internelor Gabriel Berca.

Ministrul nu a dat mai multe detalii, dar și-a exprimat speranța să nu existe probleme în acest sens.

Directorul Administrației Naționale Apele Române a precizat pentru Știrile B1 TV că ”deocamdatăă situația nu se schimbă radical”, iar noaptea temperaturile vor fi mici astfel că nu trebuie să ne așteptăm la topirea zăpezilor în următoarea perioadă.

În conferința amintită, Berca a prezentat situația evenimentelor produse de fenomenele meteorologice în unele zone din țară în ultimele 24 de ore.

El a anunțat că în prezent 25 de județe au fost afectate de ninsori, iar marți seară erau blocate 200 de drumuri județene, iar 408 de localități erau încă izolate.

Se așteaptă o avertizare de inundații

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15917').select();" id="embed_text_15917" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`