Ministrul Familiei, Natalia Intotero, noi detalii despre copiii milionarului Adrian Marțian, după ce au fost aduși în țară: Vor rămâne într-o locație sigură, vor beneficia în continuare de consiliere psihologică (VIDEO)

Publicat: 18 10. 2024, 20:35
Actualizat: 18 10. 2024, 22:27
Sursa foto: Facebook / Natalia Intotero

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a avut o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru, unde a oferit mai multe detalii despre copiii milionarului Adrian Marțian, care au fost aduși în țară, vineri.

Natalia Intotero a precizat că acum copiii sunt în grija statului, sub supravegherea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC) din Hunedoara, și beneficiază de consiliere psihologică continuă.

„În momentul de față, copiii sunt bine, sunt în grija statului”

Ministrul a menționat că acești copii sunt traumatizați și au nevoie de o perioadă de liniște, fiind monitorizați atent, având în vedere că a fost foarte mediatizat cazul lor. Intotero a subliniat riscurile de bullying pe care le-ar putea întâmpina la școală din cauza expunerii publice.

“Copiii au ajuns în țară undeva în anul 2022, alături de tata. Așa cum s-a afirmat în materialul difuzat de dumneavoastră, a existat o neînțelegere între cei 2 părinți, de foarte mulți ani. și tensiuni în familie. Deci din 2022, copiii au locuit o bună perioadă de timp alături de tatăl lor, fiind și această apropiere mai mare față de tată decât de mamă. Au fost în proces pentru custodia acestora și ultima sentință în august spunea că aceștia, respectiv cei 3 minori, trebuie să fie în grija mamei. Înainte de a fi dată această sentință, înainte cu câteva zile, copiii au ajuns în județul Hunedoara, însoțiți de tata. Imediat după publicarea sentinței, tatăl a respectat partea de interdicție, să spun așa, dar copiii deja erau în județul Hunedoara, în grija unei rude, așa cum a afirmat dânsul, și în grija unei bone, care a fost pusă de tată la dispoziția copiilor.

În momentul în care a ajuns în județul Hunedoara, aceștia au fost atenți monitorizați de echipă mixtă DGASPC Hunedoara și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție. S-au purtat discuții cu mama acestora, care nu a venit să își ia copiii, spunând că ar trebui să fie pusă în aplicare acea sentință printr-un executor, dar copiii erau deja traumatizați și, așa cum s-a văzut și din filmulețul care a ieșit public, aceștia își manifestau dorința de a locui cu tatăl. După o perioadă de timp în care nu a reușit mama ca să intre în discuții cu copiii, nu a reușit pentru că ei au refuzat-o, nu din alt punct de vedere, DGASPC Hunedoara a solicitat ordonanță președințială, s-a obținut acel document, prin intermediul acelui document, practic, copiii puteau să fie luați în grija statului până la clarificarea acestei situații cu mama.

Această ordonanță a fost contestată de tată, motiv pentru care toate demersurile DGASPC-ului au fost blocate. A fost o primă sentință la Tribunalul din Hunedoara.

(…) În momentul de față, copiii sunt bine, sunt în grija statului. Astăzi au mâncat, au beneficiat de consiliere psihologică și se fac evaluări”, a declarat ministrul Familiei.

„Copiii vor rămâne într-o locație sigură, vor beneficia în continuare de consiliere psihologică”

Ministrul a fost întrebat ce se va întâmpla mai departe, unde vor locui copiii.

“Copiii vor rămâne într-o locație sigură, în subordinea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Hunedoara, vor beneficia în continuare de consiliere psihologică până la reglementarea situației cu mama, deci așteptăm în următoarele zile.

De asemenea, se va încerca trimiterea lor la o instituție de învățământ, convingerea acestora să participe la școală. După cum vă spuneam, acești copii sunt traumatizați. Pe de altă parte, cred, din punctul meu de vedere, că au nevoie de o perioadă de liniște și să fie foarte atenți monitorizați, gândiți-vă că în aceste zile toată țara a vorbit de acest caz. Gândiți-vă că deja au o vârstă și că au acces pe rețele de socializare și cum li se accentuează această traumă și ce bulling ar putea să fie la școală asupra lor. De aceea se încearcă toate aceste măsuri de pregătire a lor și de consiliere psihologică.

(…) Copiii au fost înscriși la o instituție de învățământ, dar au refuzat să meargă la acea instituție de învățământ. Pe ce motive, aici cred că colegii de la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului ar putea să intervină cu mai multe detalii, ori era o temere ori …”, a mai precizat Intotero.