Ministrul Familiei: Angajații din domeniu să trateze fiecare tânăr instituționalizat ca pe un membru din familiile lor / Unor centre, cărora li s-a ridicat licența, li s-a dat apoi o licență provizorie, fără să îndeplinească toate criteriile (VIDEO)

Ministrul Familiei: Angajații din domeniu să trateze fiecare tânăr instituționalizat ca pe un membru din familiile lor / Unor centre, cărora li s-a ridicat licența, li s-a dat apoi o licență provizorie, fără să îndeplinească toate criteriile (VIDEO)

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a vorbit despre situația din centrele de copii, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei”, și i-a îndemnat pe angajații din domeniu să trateze fiecare tânăr instituționalizat ca pe „un membru din familiile lor”.

Ministrul Familiei, pe B1 TV, despre situația din centrele de copii

„În primul rând, este nevoie de o muncă în echipă și, în egală măsură, cei care au ales să muncească în acest domeniu trebuie să înțeleagă că este un domeniu delicat. Nimeni nu i-a obligat să aleagă acest domeniu, dar, dacă l-au ales, trebuie să fie atenți, trebuie să fie extrem de implicați, să spun așa, și să trateze fiecare copil, fiecare tânăr instituționalizat, așa cum ar fi un membru din familiile lor”, a declarat Natalia Intotero.

„La Suceava a fost o situație delicată, dar vreau să felicit profesionalismul instituțiilor abilitate. Intervenția acestora și faptul că au dovedit încă o dată că, atunci când este vorba de siguranța, de viața cetățenilor, a tinerilor, știu să fie profesioniști, știu să se implice cu profesionalism”, a continuat ministrul Familiei.

„La Suceava, ce s-a întâmplat? Persoanele care au maltratat acei tineri cu probleme de sănătate au fost arestate și cred că așa ar trebui să se întâmple cu orice altă persoană care încearcă să jignească, care încearcă să atenteze asupra stării de siguranță, care încearcă să ia, până la urmă, viața semenului nostru. Nimeni nu poate să se atingă de viața unui copil, de viața unui adult – dimpotrivă, este un domeniu delicat”, a adăugat ea.

„Am descoperit că unele centre, cărora li s-a ridicat licența, li s-a dat apoi o licență provizorie, fără să îndeplinească, din punctul meu de vedere, toate criteriile pentru a funcționa. O spun cu părere de rău, la Iași, unul dintre aceste centre, respectiv pe zona de pregătire a mesei, zona de servire a mesei, deci în zona de bucătărie, lucrurile s-au remediat, ceea ce s-a semnalat că nu este în regulă, dar în sala de mese era încă igrasie, draperiile erau legate cu o sârmă, draperii vechi de foarte mulți ani, lemn masiv, care puteau pune până la urmă în pericol siguranța copiilor, copii cu dizabilități, care iau masa în acea încăpere”, a mai spus ministrul Natalia Intotero.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`