Ministrul Educaţiei, trei scenarii pentru începerea anului şcolar. Monica Anisie: „Întotdeauna trebuie să ne gândim și la sănătatea copiilor, la siguranța lor”

Ministrul Educaţiei, trei scenarii pentru începerea anului şcolar. Monica Anisie: „Întotdeauna trebuie să ne gândim și la sănătatea copiilor, la siguranța lor”
Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că, dacă situația epidemiologică nu este gravă, anul școlar poate începe de pe 14 septembrie. Însă, prioritară este sănătatatea elevilor și a cadrelor didactice.

Drept pentru care, Monica Anisie a anunțat că se pregătesc trei scenarii și autoritățile iau în calcul și varianta ca decizia privind modul în care se vor desfășura cursurile – fizic, online sau în formulă combinată – să fie lăsată la latidudinea fiecărei școli.

Trei scenarii pentru începerea anului școlar

„Așteptăm din partea Ministerului Sănătății normele sanitare. În momentul în care acestea vor fi transmise, putem să luăm și anumite decizii. Avem trei scenarii pentru noul an şcolar. Putem să începem anul școlar pe 14 septembrie, dacă situația epidemiologică nu este gravă”, a declarat Monica Anisie la dezbatere online World Vision România.

„Ne dorim cu toții să nu existe o astfel de situație. Înțeleg nevoia ca elevii să revină la sala de clasă. Dar întotdeauna trebuie să ne gândim și la sănătatea copiilor, la siguranța lor, să nu neglijăm siguranța și sănătatea cadrelor didactice”, a mai spus ministrul Educației, c are a anunțat că un obiectiv al Ministerului Educației este „ca toate cadrele didactice să fie formate pentru a preda în sistem online”.

FederațiaNațională a Asociaților de Părinți, variante pentru începerea școlii

Și Federația Națională a Asociaților de Părinți a prezentattrei scenarii privind începerea școlii. Cel mai viabil este varianta ca toate cursurile să se țină 100% online. Un al doilea scenariu este revenirea la școală, iar ultimul, ca elevii să vină la școală prin rotație, în timp ce ceilalți vor urma cursurile online.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`