Ministrul Educației, despre posibilitatea introducerii unor evaluări naționale la toate clasele: Susțin evaluările cât mai frecvente

Ministrul Educației, despre posibilitatea introducerii unor evaluări naționale la toate clasele: Susțin evaluările cât mai frecvente
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se declară adeptul organizării unor evaluări naționale la fiecare clasă, susținând că, din punctul său de vedere, este nevoie de evaluări cât mai frecvente. Pentru o decizie în acest sens, este nevoie însă de consultări, a pecizat ministrul.

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre organizarea de evaluări naționale la toate clasele

Întrebat, în cadrul unui interviu pentru HotNews.ro, dacă ar fi nevoie de evaluări naționale și la celalți ani de studiu, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Sunt convins că da. Eu sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente. Susțin evaluări cât mai frecvente, dar Ministerul Educației nu se consideră deținătorul adevărului absolut, e nevoie de consultare”.

În ceea ce privște persoanele care s-ar putea opune introducerii unui astfel de sistem, Cîmpeanu a precizat: „Vom găsi adepți pro și contra. Care ar putea fi contra cadre didactice care să considere că e obositor să faci asemenea evaluări, ar putea să fie și elevi care să spunem că nu au dorință deosebită să participe la astfel de evaluări”.

În cadrul aceluiași interviu, ministrul Educației a declarat că este posibil ca peste două săptămâni să fie propusărevenirea la școală a tuturor elevilor.

Asta în condițiile în care cursurile se reiau miercuri, 5 mai, pentru copiii din grădiniţe şi învăţământul primar, precum și pentru elevii claselor de gimnaziu şi de liceu, cu excepția celor din ani terminali, din localităţile unde rata de infectare cu coronavirus e sub 1 la mia de locuitori. Elevii din clasele a V-a, VI-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile unde rata de infectare depăşeşte 1 la mie, vor relua cursurile online.

Elevii din clasele terminale vor reîncepe cursurile pe 10 mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`