Ministrul Educației, cu câteva zile înainte de începerea anului școlar: ”Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală”

Ministrul Educației, cu câteva zile înainte de începerea anului școlar: ”Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis un mesaj dur pe Facebook la adresa celor care critică modul în care a fost pregătită în contextul pandemiei de coronavirus începerea noului an școlar.

Mesaj dur al ministrului Anisie:”Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală”

Ministrul deplânge faptul că ”orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală”. ”Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii”, afirmă ministrul, care adăugă că aşteaptă propuneri de soluţii concrete de la cei care susţin că le au.

”Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii! Aştept soluţii, dacă au! Faptul că mă opresc şi vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, (ceea ce nu mă caracterizează) iarăşi nu e bine! Orice aş face nu e bine! Şi cine spune asta? Cei fără de greşeală”, a scris Monica Anisie, pe Facebook, adăugând că se simte tristă.

Ministrul Educţiei a completat: ”Fiindcă sunt sinceră, nu e bine! Dar oare ce e bine în viziunea acestor oameni? Prin urmare, cred cu tărie că înainte de a arunca în oameni cu piatra, fiecare dintre noi ar trebui să se uite în oglindă!”.

Anisie afirmă că-i e dor de elevii ei, care apreciază cu sinceritate ceea ce a făcut.

”Mi-e dor de sinceritatea şi bucuria din ochii copiilor mei, care apreciază cu sinceritate ceea ce am făcut, fac şi voi face întotdeauna! Atâta timp cât ei mă apreciază, iar părinţii lor sunt alături de mine, îmi dă încredere că va fi bine”, a încheiat ministrul Educaţiei.

Trei scenarii pentru începerea noului an școlar

Școlile din România își vor relua activitatea în baza atrei scenarii diferite.Criteriul epidemiologic în baza căruia școlile vor stabiliscenariulde urmat este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Potrivit ratelor de incidență din 7 septembrie, 43 de localități din România se încadrează în scenariul roșu, 410 în cel galben și 2.728 în cel verde. Spre exemplu,Bucureștiul areo rată de incidențăde 1,12 la 1.000 de locuitori.

Astfel, scenariul roșu se va aplica în localitățile unde rata de incidență este mai mare de 3. În cazul localităților unde rata de incidență este cuprinsă între 1-3, se aplică scenariul galben, iar scenariul verde se aplică localităților cu o rată de incidență mai mică de 1.

Scenariul roșu presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul galben înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasaele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI