Ministrul Educației: 149 de localități se încadrează în scenariul roșu. 903 localități din România sunt în scenariul galben (VIDEO)

Ministrul Educației: 149 de localități se încadrează în scenariul roșu. 903 localități din România sunt în scenariul galben (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri, că 149 de localități se încadrează în scenariul roșu, alte 903 sunt incluse în scenariul galben, iar restul se află în scenariul verde. Pe 8 februarie începe semestrul al doilea al anului școlar, iar elevii se vor reintoarce în bănci, în funcție de rata de infectare cu coronavirus din fiecare localitate în parte.

Sorin Cîmpeanu:În ordinul comun am încercat să răspundem tuturor întrebărilor posibile cu privire la șolile care se deschid

„În ordinul comun am încercat să răspundem tuturor întrebărilor posibile cu privire la șolile care se deschid, în ce scenariu se deschid. (…) Am afișat pe site-ul Ministerului Educației lista tuturor celor 3.181 de UAT-uri din România, cu încadrarea în scenarii. (…) Sunt 149 de localități aflate acum în scenariul roșu. Sunt 903 localități în scenariul galben, în care vor merge copiii de grădiniță, clasele I-IV, plus clasa pregătitoare și elevii din clasele terminale. Dacă vorbim de examenele naționale, am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realități a programei de examene naționale. Astăzi va fi publicat în Monitorul Oficial. (…) Restul localităților, până la 3.181, sunt localități în care școlile vor fi deschise pe toate palierele”, a anunțat Cîmpeanu.

”Avem un plan de acțiune pe următoarele săptămâni pentru a veghea la respectarea regulilor impuse în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cele trei scenarii în funcție de care elevii vor reveni în bănci

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății cu privire la redeschiderea școlilor,scenariul 1 (verde) presupune ”participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie”, acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 (galben) implică ”participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie” și ”participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu”. Acest scenariu este valabil pentru localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3 (roșu)este cel în care participă zilnic la cursuri toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, în timp ce elevii din celelalte clase/ani de studiu învață online. Acest scenariu se aplică în localitățile în care incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri