Ministrul Economiei, Virgil Popescu: “Vom prezenta regulile pentru proprietarii teraselor, să putem savura o cafea, o bere, în siguranță, de la 1 iunie”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu: “Vom prezenta regulile pentru proprietarii teraselor, să putem savura o cafea, o bere, în siguranță, de la 1 iunie”
Foto: gov.ro

Terasele vor fi deschise, începând de luni, 1 iunie, în timp ce sezonul estival va debuta pe 15 iunie, a confirmat ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a declarat la Digi24 că vineri va fi publicat un ordin comun cu Ministerul Sănătății în ceea ce privește procedurile pe care proprietarii teraselor trebuie să le urmeze.

„Dacă vorbim de deschiderea turismului la data de 15 iunie, pot spune că ne gândim serios să dăm drumul la sezonul turistic în 15 iunie pe litoral, pentru că vorbim de o pantă descrescătoare a cazurilor de coronavirus. Începând cu 1 iunie vom deschide terasele. Până mâine vom publica un ordin comun cu Ministerul Sănătății privind regulile pentru proprietarii teraselor, să putem savura o cafea, o bere, în siguranță”, a spus munistrul Economiei.

Acesta a precizat că urmează să fie deschise și hotelurile în următoarea perioadă, mai mult este posibilă și deschiderea restaurantelor din cadrul hotelurilor.

“Vor fi reguli și pentru deschiderea efectivă a hotelurilor. Dacă va fi nevoie să deschidem și restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli, ca să nu stârnim o creștere a îmbolnăvirilor. Vom găsi cele mai bune soluții.

Sunt optimist și cred că va urma o curbă descrescătoare ca să putem permite să relaxăm și mai mult măsurile de siguranță”, a declarat Virgil Popescu.

Noi măsui de relaxare a restricțiilor sun pregătite de Guvern

Anunțul ministruli Economiei, Virgil Popescu, a fost făcut în contextul în care premierulLudovic Orbana convocat miniștrii pentru o ședință de urgență, pentru a pregăti noi măsuri de relaxare a restricțiilor din România.

Mai exact, ar putea fi vorba despreredeschiderea teraselor, o inițiativă tot mai vehiculată pentru data de 1 iunie. De altfel, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, enumera o parte din regulile ce ar putea fi implementate în acest sens.

Terasele se deschid și în Bulgaria, începând cu 1 iunie

România nu este singura țară care va relaxa restricțiile în următoarea perioadă pentru a permite frecventarea teraselor, începând cu data de 1 iunie.

Bulgaria va permite restaurantelor, barurilor și cafenelelor să se redeschidă la capacitate maximă luni, 1 iunie, în condițiile în care guvernul de la Sofia a mai ușurat restricțiile impuse la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea coronavirusului.

În conformitate cu ordinul, cu toate acestea, discotecile și localurile de noapte trebuie să rămână închise, deoarece țara rămâne sub o situație epidemică din cauza bolii COVID-19 până pe 14 iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`