Ministrul economiei, Radu Oprea: Industria unde am cea mai mare îngrijorare este industria auto

Ministrul economiei, Radu Oprea: Industria unde am cea mai mare îngrijorare este industria auto
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a precizat la Antena 3 CNN, că industria auto este cea mai expusă unui risc de disponibilizări.

Declarațiile au loc după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că noua Comisie Europeană trebuie să vină cu „o abordare mult mai sustenabilă pentru industria auto”, pentru că în caz contrar în următorii doi ani vor fi „disponibilizări masive”. „Industria unde am cea mai mare îngrijorare este industria auto. Sunt în discuții tot timpul cu reprezentanții industriei în România. M-am întâlnit săptămâna aceasta cu reprezentanții Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, la fel și cu ACAROM (n.r.Asociației Constructorilor de Automobile din România).

Nu este un lucru care se întâmplă astăzi în România. Din contră, companiile din România produc și au piață foarte bună în Europa și în lume.

Sigurii care au anunțat o restrângere cu 300 de oameni sunt cei de la Dacia-Renault, dacă știu foarte bine știrile. În același timp, am vorbit cu ei și mi-au spus că fac angajări, caută în cercetare-dezvoltare. Deci, de fapt, este vorba de modernizare a unei linii de producție pe care au făcut-o în interior și de recalificarea forței de muncă existente.”, a precizat Radu Oprea, la Antena 3 CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`