Ministrul Economiei, declarații despre impozitarea IT-iștilor: ”Mă, tati, nu-ți tăiem salariul”

Ministrul Economiei, declarații despre impozitarea IT-iștilor: ”Mă, tati, nu-ți tăiem salariul”
Sursă foto: Pixabay

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și al Mediului de Afaceri, a declarat că nu crede că în acest an guvernul său va reintroduce impozitul de 10% pe salariu în cazul programatorilor și a altor lucrători din IT care beneficiază acum de scutire.

„Referitor la impozitarea IT-iștilor, nu s-a luat nicio decizie strategică. Dacă mă întrebați pe mine personal, fiul meu e IT-ist, lucrează într-o multinațională și beneficiază. Și inclusiv el m-a întrebat: ”Tati, ce faceți, ne tăiați salariile?”. ”Mă, tati, nu-ți tăiem salariul, dar ne gândim foarte serios ce vom face”. Dar nu cred că se va întâmpla anul ăsta. Iar domnul ministru Cîțu a anunțat că nu va mai fi nicio modificare de Cod fiscal în acest an, așa că nu vorbim de o chestie care s-ar putea întâmpla în acest domeniu în acest an”, a afirmat Virgil Popescu, pentru StartupCafe.ro.

Acesta consideră că România trebuie să-și definească niște domenii strategice.

„Eu sunt de părere că România trebuie să-și definească, dacă dorește, niște domenii strategice sau, dacă dorește să ajute să dezvolte niște domenii. Și în funcție de ce dorește să hotărască: ”Pe IT, eu îmi doresc să-i scutesc de impozit și atunci îi las să se dezvolte. Pe construcții, noi am menținut acea decizie cu salariul minim, vrem să dezvoltăm, ca direcție strategică, energia, atunci hai să facem ceva pentru energie””, a mai adăugat ministrul Economiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`