Ministrul de Interne, Carmen Dan, răspunde ACID la atacurile lui Kovesi: Mi-e greu să cred că activitatea DNA e blocată că nu am detașat noi cinci polițiști

Ministrul de Interne, Carmen Dan, răspunde ACID la atacurile lui Kovesi: Mi-e greu să cred că activitatea DNA e blocată că nu am detașat noi cinci polițiști
Foto: digi24.ro

Ministrul de Interne Carmen Dan a răspuns luni acuzațiilor șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, care s-a plâns că MAI și Ministerul Justiției au refuzat să detașeze oameni de care are nevoie instituția anticorupție pentru a își desfășura activitatea.

În replică, șefa de la Interne a susținut că îi este greu să creadă că activitatea DNA este blocată pentru că nu au fost detașați ”cinci polițiști” de la MAI, informează Ziare.com.

"Unii caută justificări și rezolvări la alții. Noi căutăm să ne rezolvăm problemele la noi în instituție. Nu cred că m-a văzut cineva pe mine, ministrul de Interne, ieșind public și spunând că am un deficit de personal și consider că rezolvarea ar consta în detașarea unor oameni de la alte instituții. E greu să cred că activitatea DNA e blocată că nu am detașat noi cinci polițiști", a declarat Carmen Dan la Antena 3.

Carmen Dan a mai spus că, potrivit legii, în responsabilitatea Ministerului de Interne era detașarea la DNA pentru 6 ani a 40 de polițiști.

"Noi suntem peste angajamentul asumat, dat fiind că sunt deja detașați 245 de polițiști care lucrează și sprijină această instituție. În 2017, DNA a solicitat încetarea detașării pentru 8 polițiști.

Suntem în deficit de personal de 23 de mii de oameni, din care 4.000 doar în Poliția Română. (…) (De la DNA – n.r.) nu au fost solicitări de prelungire a unor detașări, ci solicitări de detașare pentru anumiți polițiști solicitați nominal", a mai spus Carmen Dan.

Laura Codruța Kovesi a declarat luni că unor polițiști le expira mandatul de detașare la DNA și, deși a trimis cereri la MAI, nu a primit niciun răspuns până acum.

”O parte dintre polițiștii judiciari care lucrează alături de DNA vor pleca din instituție, dar am făcut cerere la MAI să ne detașeze cinci polițiști. Avem solicitări din luna iunie, din luna iulie, dar nu ni s-a răspuns nici până azi”, a spus Laura Codruța Kovesi. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie