Miniștrii Sănătății din statele UE, reuniune extraordinară în 6 martie: Va fi discutată strategia anti-coronavirus

Miniștrii Sănătății din statele UE, reuniune extraordinară în 6 martie: Va fi discutată strategia anti-coronavirus
foto: Pixabay

Miniștrii Sănătății din statele Uniunii Europene se vor reuni, în 6 martie, într-o ședință extraordinară cu tema coronavirus.

Anunțul a fost făcut de un oficial european, potrivit Reuters. Prima reuniune de acest gen a avut loc în februarie, iar atunci s-a decis ca statele UE să își coordoneze reacțiile la epidemia de coronavirus.

La nivel global, coronavirusul, ce a izbucnit din orașul chinez Wuhan, a omorât deja aproape 2.900 de persoane, infectând alte peste 84.000.

În ceea ce privește România, vineri, autoritățile române au anunțat alte două cazuri de infecție cu coronavirus depistate pe teritoriul țării, după cel din Gorj de miercuri. Totuși, tot vineri, gorjeanul avea să fie testat negativ pentru Covid-19, astfel că situația sa este incertă.

Primul caz anunțat vineri este un bărbat de 45 de ani din Maramureș, care primește tratament simptomatic. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz e o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`