Ministerul Sănătății: Sancțiuni aplicate la centrul de vaccinare de la Romexpo, unde un tânăr a fost vaccinat la rapel cu Moderna în loc de Pfizer

Ministerul Sănătății: Sancțiuni aplicate la centrul de vaccinare de la Romexpo, unde un tânăr a fost vaccinat la rapel cu Moderna în loc de Pfizer
Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan

Trei amenzi au fost aplicate de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, în urma controlului efectuat la Centrul de vaccinare nr. 5 de la Romexpo, unde o persoană a reclamat că i-a fost administrat, la rapel, vaccinul Moderna în loc de Pfizer.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis joi, în urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP Bucureşti au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri de lucru, iar personalul medical şi auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, înregistrarea pacientului cu scanarea cărţii de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere post-vaccinare şi eliberarea adeverinţei), relatează agerpres.

Ministerul Sănătății a mai transmiscăfost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 20.000 de lei, pentru Centrul de vaccinare aparţinând de Complexul Multifuncţional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/ protocoalelor şi neinstruirea personalului în ceea ce priveşte modul de lucru şi administrarea vaccinurilor Pfizer şi Moderna.

O altă sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, a primit medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru şi neinstruirea personalului.

O altă amendă în valoare de 2.000 de lei i-a fost aplicată asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru.

Cine este și cum se smte tânărul vaccinat cu doza greșită

Alin-Alexandru Ionescu este numele tânărului bolnav de diabetcare miercuri a fost vaccinat la rapel cu serul de la Moderna, după ce iniţial i-a fost inoculat serul produs de Pfizer/BioNTech.Medicul i-a propuslui Alin Ionescu, bolnav de diabet, să îl treacă în sistem că a fost vaccinat tot cu Pfizer. O propunere care a fost refuzată de pacient. Prin urmare, omul nu a putut primi adeverinţă de vaccinare.

El apublicta joi după amiază, pe Facebook, un print-screen care arată că, la peste 24 de ore de la rapel, în Registrul naţional electronic de vaccinări el este inclus în categoria persoanelor care nu au primit ambele doze de vaccin anti-COVID.

Bărbatul a precizat căîn noaptea care a urmat rapelului au apărut reacţii adverse care nu au fost „ieşite din comun”, respectiv stări febrile, frisoane şi dureri musculare.

Tânărul scrie că sunt specialişti care i-au recomandat ca după efectuarea testelor de anticorpi, în cazul în care nivelul acestora este scăzut, să facă încă o inoculare cu serul de la Moderna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`