Ministerul Sănătății, despre afirmația lui Victor Costache privind legătura dintre autism și plecarea părinților în străinătate: „Este regretabil că declarațiile au fost scoase din context și folosite în lupta politică”

Ministerul Sănătății, despre afirmația lui Victor Costache privind legătura dintre autism și plecarea părinților în străinătate: „Este regretabil că declarațiile au fost scoase din context și folosite în lupta politică”

Ministerul Sănătății face precizăeri după declarația controversată a ministrului Victor Costache, referitoare la existența unei legătuiri între autismul la copii și numărul masiv de plecări în strănitate ale părinților.

Reprezentanții Ministerului transmit, printr-un comunicat de presă, că declarațiile lui Victor Costache au fost scose din context și că este regretabil ca acestea să fie folosite în lupta politică.

”Este regretabil că declarațiile ministrului Sănătății, Victor Costache privind asigurarea terapiilor pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist au fost scoase din context și folosite în lupta politică.

Sănătatea nu trebuie să fie târâtă în jocul politic, cu atât mai puțin copiii cu anumite afecțiuni și părinții acestora.

Pentru o corectă informare a publicului, a părinților care au copii cu tulburări din spectrul autist, precizăm că ministrul Sănătății a explicat prevederile noilor modificări legislative care urmează a fi luate și care vin în sprijinul acestor persoane.

Astfel, pentru prima data sunt create premisele existenței unui program dedicat persoanelor cu tulburări din spectrul autist, așa cum a fost solicitat și de reprezentanții pacienților, care vor conduce la o monitorizare directă a serviciilor specifice acordate și la asigurarea unui număr de 5 ore pe saptamână de terapie aplicată, ca activitate conexă actului medical”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.

Amintim că ministrul Victor Costache a declarat, într-o conferință de presă susținută împreună cu ministrul Educației, Monica Anisie, că „din păcate, datorită acestui fenomen tipic României, a plecărilor persoanelor active în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism. Este o corelare între această afecțiune și timpul care este petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede. Și atunci trebuie să creștem capacitatea noastră că, ca țară, de a trata aceste afecțiuni”.

Este prima dată când un demnitar face o legătură între această afecțiune și plecarea românilor la muncă în afara țării. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`