Ministerul Sănătăţii: Ne aşteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie

Ministerul Sănătăţii: Ne aşteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie
Foto: Hepta - Zuma Press / Cezary Kowalski

Ministerul Sănătăţii a transmis că, în România, vaccinarea cu Johnson & Johnson, vaccinul care se administrează într-o singură doză şi are o eficacitate de 67% în prevenirea infecţiei COVID-19 simptomatice, ar putea să înceapă la jumătatea lunii aprilie.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au scris, pe Facebook, că vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson, se administrează într-o singură doză.

Potrivit sursei , datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării sale, au confirmat acest lucru. Vaccinul a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate.

Astfel, din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19. Din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19.

„În România ne aşteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie”, au menţionat reprezentanţii MS.

Ministerul Sănătăţii: Ne aşteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie

Vlad Voiculescu: Suntem într-o situaţie destul de critică

Vlad Voiculescua declarat că situaţia medicală actuală în România în contextul pandemiei de coronavirus este una „destul de critică”. Acesta mai spune că nu sunt motive care să arate că lucrurile vor deveni „mai uşoare” în perioada imediat următoare.

„Suntem într-o situaţie destul de critică în acest moment şi nu avem motive să credem că lucrurile vor deveni mult mai uşoare pentru spitale, pentru medici şi, de fapt, pentru toată lumea în perioada imediat următoare, aşa încât avem nevoie să învăţăm şi avem nevoie să ne adaptăm rapid la ceea ce este deja bună practică şi bun tratament al pacienţilor şi protocoale şi respectarea unor reguli şi a unor lecţii învăţate”, a afirmat oficialul într-o videoconferință.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`