Ministerul Sănătății, mesaj după ce OMS a emis alertă mondială pe coronavirus

Ministerul Sănătății, mesaj după ce OMS a emis alertă mondială pe coronavirus

Ministerul Sănătății a anunțat că păstrează măsurile pentru aeroporturi și unitățile medicale sanitare stabilite pe 26 ianuarie de Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul posibilelor infecții cu coronavirus. De asemenea, Victor Costache a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătății pentru biocidele utilizate pentru dezinfecție. Precizarea vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă globală privind coronavirusul.

„Mai mult, astăzi specialistii Ministerului Sănătății si ai Institutului National de Sănătate Publică au organizat o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică pentru discutarea tuturor aspectelor necesare pentru asigurarea implementarii la nivel local a setului de măsuri instituite în acest sens.

Tot astăzi, ministrul Sănătății, Victor Costache a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătății pentru biocidele utilizate pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor și a echipamentelor de protecție necesar personalul medico-sanitar”, a transmis Ministerul Sănătății, printr-un comunicat.

Ministerul mai precizează că Institutul „Matei Balș” este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor de coronavirus.

Până acum, în România nu a fost confirmat niciun caz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`