Medicul Adrian Streinu-Cercel, contrazis de informațiile oficiale ale Ministerului Sănătății: Spirtul este pe lista biocidelor omologate în România

Medicul Adrian Streinu-Cercel, contrazis de informațiile oficiale ale Ministerului Sănătății: Spirtul este pe lista biocidelor omologate în România

Afirmația medicului Adrian Streinu-Cercel potrivit căruia spirtul nu este eficient ca dezinfectant este infirmată chiar de către Ministerul Sănătății.Potrivit listei actualizate a instituției, alcoolul sanitar face parte din catedoria biocidelor.

Mai exact, pe site-ul Ministerului Sănătăţii e publicat Registrul Naţional al Produselor Biocide, iar pe lista actualizată în ianuarie anul acesta apare şi spirtul cu o concentraţie de 70% Ethanol, sub diverse denumiri comerciale, arata Libertatea.

Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun.

Sunt bune substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert nregistrat 80.796 de infectări, 3169 morți și 62,813 de oameni vindecați. În Europa, cea mai gravă situație este în Italia, unde au murit 827 de oameni și sunt infectați alți 12.462. DE asemenea, s-au vindecat 1.045 persoane. Pe teritoriul României sunt 48 de cazuri, niciun deces.(Detalii AICI)în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat aseară Adrian Streinu-Cercel. (Detalii AICI)

Afirmația lui Streinu-Cercel a fost făcută în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a recomandat oamenilor „curățarea frecventă a mâinilor cu un dezinfectant pe bază de alcool sau spălarea lor cu apă și săpun”.

Amintim că Organizația Mondială a Sănătății a declarat, miercuri seară, pandemie de coronavirus.

În lume sunt 126, 621 de persoane infectate. Au murit 4.638 de persoane la nivel mondial și s-au vindecat, totodată, 68,322 de oameni. Cea mai afectată țară din lume este China, de unde a și pornit virisul. Aici s-au înregistrat 80.796 de infectări, 3169 morți și 62,813 de oameni vindecați.

În Europa, cea mai gravă situație este în Italia, unde au murit 827 de oameni și sunt infectați alți 12.462.

Deasemenea, s-au vindecat 1.045 persoane. Pe teritoriul României sunt 48 de cazuri, niciun deces.(Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`