Reacția Ministerului Sănătății după ce angajaţii singurului spital de lepră din România au făcut un apel pentru donarea ‘câtorva legume’

Reacția Ministerului Sănătății după ce angajaţii singurului spital de lepră din România au făcut un apel pentru donarea 'câtorva legume'

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că a analizat în regim de urgenţă situaţia de la Spitalul Tichileşti şi va lua măsurile necesare pentru ca pacienţii internaţi în această unitate sanitară să ducă „un trai decent”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, ministrul Sorina Pintea va prezenta Guvernului un proiect de act normativ prin care se va excepta Spitalul Tichilești de la prevederile HG 665/2016 privind alocația de hrană acordată în unitățile sanitare, pentru a putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrană.

Reprezentanţii ministerului menţionează că nu au existat sesizări sau solicitări transmise de conducerea spitalului din Tichileşti pentru suplimentarea fondurilor de hrană sau alte necesităţi.

„Este o situaţie specială, care necesită rezolvare urgentă. În Ministerul Sănătăţii se lucrează deja la proiectul de act normativ care poate îndrepta lucrurile. Cei 10 pacienţi au nevoie de condiţii pentru un trai decent în acest spital, care este practic casa lor, pentru că aici îşi petrec toată viaţa. Cred că această unitate trebuie să aibă un regim special, ea nu poate fi supusă regulilor care se aplică într-un spital care primeşte pacienţi doar pe o perioadă limitată de timp şi care se întorc acasă după rezolvarea problemei medicale. Situaţia este cu atât mai dramatică şi a necesitat o soluţionare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicat.

Reacţia ministerului vine după ce angajații singurului spital de bolnavi de lepră din România, cel din Tichileşti, au făcut un apel către oameni să doneze „câteva legume care le prisosesc” pentru a asigura hrana celor zece pacienți internați aici (Detalii AICI).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`