Ministerul Sănătăţii: 46.565 de persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc de 2.500 lei brut aferent lunii mai

Ministerul Sănătăţii: 46.565 de persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc de 2.500 lei brut aferent lunii mai
Foto: Hepta.ro

Un număr de 46.565 de persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc aferent lunii mai, conform prevederilor OUG 43/2020, informează, miercuri, Ministerul Sănătăţii.
Este vorba despre o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut, așa cum au anunțat autoritățile încă de la începutul lunii aprilie, bani pe care îi primesc angajații din sistemul sanitar din linia întâi în lupta cu Covid-19.

Covid-19. 46.565 de persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc aferent lunii mai

Ministerul Sănătății precizează că, pentru luna mai, 13.969 persoane din cadrul unităţilor de primiri urgenţe, serviciilor de ambulanţă, direcţiilor de sănătate publică, IML, asistenţi comunitari, dar şi rezidenţi implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 au beneficiat de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut.

Totodată, alte 32 596 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate au beneficiat de stimulentul de risc aferent lunii mai din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

„Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste aproximativ 81,5 milioane de lei şi vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanţare europeană”, mai arată Ministerul Sănătății.

Autoritățile mai precizează că, „liste cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent sunt întocmite și asumate de managementul unităților și instituțiilor sanitare, conform legislației în vigoare”.

Stimulentul de risc pentru medicii care luptă împotriva Covid-19, decontat de Uniunea Europeană

Pentru a putea fi decontat din fonduri europene, stimulentul de risc medical trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Una dintre acestea se referă la plata acestui stimulent de către unitatea sanitară angajatoare din fonduri de salarii odată cu acordarea drepturilor salariale.

O altă condiție impusă de reprezentanții Bruxellesului este ca toți cei care beneficiază de această plată să fie numiți prin decizie a conducătorului unității sanitare angajatoare.

De asemenea, se cere ca unitatea medicală să facă parte din rețeaua sanitară COVID.

Categoriile de beneficiari ale stimulentului derisc de infectare cu Covid-19, în valoare de 2.500 de lei

-medicii și asistenții medicali din unitățile școlare care și-au desfășurat activitatea prin furnizarea unor servicii de îngrijire, de aprovizionare, de îngrijire medicală şi monitorizare a persoanelor aflate în carantină.

– personalul medical, medico-sanitar și auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistică medicală, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu Casele de asigurări de sănătate, care au activat în timpul stării de urgenţă şi care au avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspecți sau confirmați cuCOVID-19, ori dacă personalul respectiv a fost confirmat cuCOVID-19în urma activității desfășurate

– personalul din domeniul asistenţei socialeşi comunitare, indiferent de forma de organizare a furnizorului de servicii sociale, implicat direct în sprijinirea şi/sau îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor, a persoanelor cu dizabilităţi şi a altor grupuri vulnerabile, pe perioada stării de urgenţă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”