Ministerul Sănătății: 118 persoane s-au prezentat la spitale din Mehedinţi şi Dolj după ce au consumat alimente la şcoală

Ministerul Sănătății: 118 persoane s-au prezentat la spitale din Mehedinţi şi Dolj după ce au consumat alimente la şcoală
Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătății a transmis că 118 persoane s-au persoane s-au prezentat în unităţile medicale din Mehedinţi şi Dolj, până vineri la ora 12.00, pentru tratament după ce au consumat alimente în şcoli din judeţul Mehedinţi.

Mai mulți copii, externați

Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin s-au prezentat 104 persoane (102 copii şi 2 adulţi). Dintre acestea, au fost internate 10 persoane (8 copii şi 2 adulţi). În cursul zilei de vineri vor fi externaţi 9 pacienţi, unul dintre copii va rămâne sub supraveghere medicală în secţia de Diabet şi boli de nutriţie, scrie Agerpres.

Totodată, la Clinic de Spitalul de Boli Infecţioase Craiova s-au prezentat 7 persoane (6 minori şi 1 adult) cu forme uşoare şi medii ale bolii. Acestea au rămas sub supraveghere medicală.

Ministerul Sănătății a mai menționat că la Spitalul Municipal Băileşti s-au prezentat 7 persoane (minori) cu forme uşoare şi medii ale bolii, pacienţii urmând a fi externaţi vineri.

Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au făcut toxiinfecție alimentară

Amintim că, planul roșu de intervenție a fost activat, joi, în județul Mehedinți, după ce 88 de elevi și doi adulți, o educatoare și un părinte, au acuzat stări generale de rău și de vomă.

Acestora li s-a făcut rău după ce au mâncat același fel de mâncare, primit de la același furnizor în care elevii învață.

„A venit acasă, nu a spus nimic, și după aia i-a fost rău, a început să vomite, l-am întrebat ce a mâncat la școală, a mâncat paste cu sos cu carne, nu se știe cum a fost acel sos că pastele sper că au fost bune, dacă sosul a fost vechi și mâncarea e veche”, a spus o bunică.

Pacienții acuzau dureri abdominale, vărsături, unii chiar și scaune diareice și au început un tratament de specialitate.

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică au luat probe din mâncare pe care le vor analiza în laborator, dar din primele investigații, ar fi vorba despre toxiinfecție alimentară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`