Ministerul Muncii, vești bune pentru 900.000 de români: Banii vor fi virați vineri

Ministerul Muncii, vești bune pentru 900.000 de români: Banii vor fi virați vineri
Sursa foto: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale / Facebook

Ministerul Muncii a anunțat că Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) va vira, în avans, în conturile bancare beneficiile de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale.

„Conturile vor fi alimentate vineri”

“Plăți în avans în conturile persoanelor cu dizabilități

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), prin agențiile teritoriale va vira în avans, în conturile bancare beneficiile de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale. Conturile vor fi alimentate vineri, 13.09.2024 pentru următoarele tipuri de beneficii:

* Drepturi acordate persoanelor cu dizabilități în conformitate cu Legea nr. 448/2006;
* Bugetele personale complementare acordate lunar persoanelor cu dizabilități;
* Indemnizaţia lunară acordată persoanelor cu handicap grav şi accentuat;
* Indemnizaţia lunară de însoţitor pentru persoanele cu handicap vizual;
* Alocaţia lunară de hrană pentru copiii cu handicap de tip HIV/SIDA.

Potrivit bazei de date a ANPIS, la nivel național sunt înregistrați 907.887 de beneficiari ai acestor drepturi, iar cuantumul de plată pentru luna septembrie este de 571.467.648 lei.”, este mesajul publicat  pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Mircea Geoană: Salut vestea că o tânără precum Roxana Mînzatu va avea o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene. Totuși, România merita un portofoliu cu mai multă greutate
19:02 - Peste 600 de apeluri la 112 au fost semnalate în ultimele patru luni privind prezența urșilor în Prahova. În ce zone au fost observate cel mai mult animalele sălbatice
18:56 - Nicușor Dan, declarații la un șantier „ilegal” din București: Traficul e generat de sute de investiții nelegale deja finalizate. Altele sunt în curs și instituțiile statului nu fac nimic. Privatul a făcut profitul (VIDEO)
18:46 - Haos în Beirut. Cel puțin 8 morți și mii de răniți, printre care numeroși membri ai Hezbollah, după ce le-au explodat pagerele. Și ambasadorul Iranului la Beirut a fost rănit (VIDEO)
18:33 - Care a fost cea mai populară stațiune montană din România, pe vremea Comunismului? Era destinația favorită a soților Ceaușescu
18:18 - Proiect PNL: Românii cu pensii sub 3.000 de lei vor primi gratuit adeverințele necesare la noua recalculare. Fenechiu: Am cerut procedură de urgență pentru adoptarea legii (VIDEO)
18:06 - Ce români vor beneficia de bani de la stat pentru încălzirea pe timpul iernii? Premierul Marcel Ciolacu a explicat: „Ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul”
17:57 - Reacția unui cunoscut vlogger român, după ce a mers în mai multe magazine din Ucraina și a văzut cum sunt prețurile: “Cam aceasta este situația” (VIDEO)
17:55 - Femeie în stop cardiorespirator după un accident între un autobuz și un autoturism în Suceava. Au fost răniți și doi copii
17:40 - Câți ani ar putea să stea după gratii individul care a dat foc unei clădiri de la Palatul Parlamentului. Ce a declarat Poliția