Ministerul Muncii, reacţie HALUCINANTĂ în SCANDALUL generat de Darius Vâlcov: Ce vericări a demarat Corpul de Control

Ministerul Muncii, reacţie HALUCINANTĂ în SCANDALUL generat de Darius Vâlcov: Ce vericări a demarat Corpul de Control
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Muncii reacționează în scandalul generat de Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, care a postat pe pagina sa de Facebook fişa medicală a unui protestatar #rezist.
Instituţia condusă de Lia Olguţa Vasilescu anunţă că a demarat o anchetă, iar una dintre chestiunile verificate va fi justificarea pensiei de invaliditate, în condițiile în care protestatarul Sandu Matei susține că în prezent ar fi total apt de muncă.

„Corpul de control al Ministrului Muncii și Justiției Sociale a demarat azi o verificare vis-a-vis de informațiile apărute în spațiul public cu privire la o persoană beneficiară de pensie de invaliditate. Din primele cercetări s-a constatat că, pe un cont de socializare, a apărut o decizie de încadrare în grad de invaliditate a unei persoane, în vederea emiterii deciziei de pensionare, adică de un act administrativ. Deci nu avem de-a face cu un certificat medical, de fișe BP2, FIAM sau alte documente medicale de confirmare a unui diagnostic”, potrivit unui răspuns furnizat de Ministerul Muncii site-ului inpolitics.ro.

Conform ministerului, fişa postată de Darius Vâlcov este un act administrativ, cu valabilitatea de un an, mai precis între 2006 și 2007, care nu mai produce niciun fel de efecte juridice și care a mai fost menționat în presă, în decembrie 2017, în urma unei altercații din Piața Victoriei, când un pensionar a fost agresat cu un box. Acest act administrativ se întocmește în mai multe exemplare și un exemplar ajunge inclusiv la angajator, pentru că invaliditatea de gradul 3 permite dreptul la muncă pe o perioada de 4 ore/zi și orice angajator potențial are obligația să îl solicite, caracterul nefiind astfel unul secret.

„Având în vedere afirmațiile domnului în cauză, pe o rețea de socializare, pe care noi le tratăm că fiind adevărate, că în perioada 2006 a avut un eveniment în familie cauzat de pierderea soției și a trebuit să fie “tată și mamă” pentru doi copii minori, respectiv de 2 și 8 ani, dar că în prezent boala nu mai este de actualitate, Corpul de Control urmează să verifice și alte aspecte. Respectiv, dacă la vremea aceea a fost sesizată Direcția de Protecție a copilului și în ce mod au reacționat autoritățile pentru protejarea minorilor, dată fiind situația tatălui întreținător (sigur, asta nu poate avea acum nicio repercusiune în sarcina domnului în cauza) și de ce beneficiază în continuare de pensie de invaliditate gradul 3 dacă diagnosticul s-a modificat și are capacitate de muncă deplină, așa cum susține”, se mai arată în răspunsul ministerului.

Darius Vâlcov a publicat, pe pagina sa de Facebook, fişa medicală a unuia dintre cei mai cunoscuţi protestatari, Sandu Matei, numindu-l pe acesta „sandilău”, fişă din care ar rezulta că acesta ar avea probleme psihice (Detalii AICI).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`