Ministerul Justiţiei, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ despre funcţiile cheie de la Parchetul General, DNA şi DIICOT: Ce se întâmplă cu procurorii candidaţi

Ministerul Justiţiei, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ despre funcţiile cheie de la Parchetul General, DNA şi DIICOT: Ce se întâmplă cu procurorii candidaţi
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, când vor susţine interviurile procurorii care îndeplinesc condiţiile pentru ocuparea unei funcţii de conducere în cadrul Parchetului General, DNA şi DIICOT.
Potrivit ministerului, procurorii candidaţi vor fi intervievaţi pe 14 septembrie. Instituţia precizează că patru candidaţi au îndeplinit condiţiile pentru ocuparea funcţiilor de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Antonia Eleonora Constantin – pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare; Iuliana Nedelcu – pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei judiciare; Simona Brădiceanu şi Florena-Esther Sterschi – pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi documentare.

În cazul DNA, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare penale s-a constatat îndeplinirea condiţiilor de către procurorii Gabriela Popa şi Carmen Simona Ricu, în timp ce pentru DIICOT s-au calificat pentru funcţia de procuror-şef adjunct Florin Cristinel Ţirlea şi Elena Giorgiana Hosu.

„Candidaţii declaraţi admişi vor susţine un interviu în data de 14 septembrie 2018, ora 08,30, la sediul Ministerului Justiţiei (…), în următoarea ordine: pentru funcţiile din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; pentru funcţiile din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie; pentru funcţiile din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, se arată în anunţul Ministerului Justiţiei, potrivit Agerpres.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de Internet a instituţiei la data de 18 septembrie, după care propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate CSM în vederea obţinerii avizului.

După obţinerea avizului CSM, ministrul Justiţiei va înainta propunerile preşedintelui României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie