Ministerul Educației ia în calcul să introducă și autori contemporani la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Ligia Deca: Am înțeles apelul elevilor și al societății să avem și texte mai recente (VIDEO)

Ministerul Educației ia în calcul să introducă și autori contemporani la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Ligia Deca: Am înțeles apelul elevilor și al societății să avem și texte mai recente (VIDEO)
Ligia Deca, ministrul Educației. Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației ia în calcul să extindă aria de autori la Bacalaureat și Evaluarea Națională, a confirmat ministrul Ligia Deca, miercuri, într-o conferință de presă în care a fost întrebată dacă sunt avute în vedere modificări de programă astfel încât elevii să primească și texte din autori ai ultimilor 40 de ani.

Ministerul Educației ia în calcul să introducă și autori contemporani

Întrebată dacă are în vedere modificări de programă astfel încât printre autoriii canonici să fie introduși și autori din ultimii 40 de ani, ministrul Ligia Deca a spus: „După cum știți, reforma curriculară în gimnaziu a avut loc. Există o programă de evaluare care preia din programa existentă pentru gimnaziu acele componente considerate a fi relevante pentru evaluare. Sigur, am înțeles apelul atât al elevilor, cât și al societății, să avem și texte mai recente”.

„Și, da, vom lua în discuție să vedem în ce măsură aceste programe de evaluare pot să fie mai aproape de experiența cotidiană a elevilor. Din ce am înțeles, în zona textelor contemporane, ele sunt mai degrabă la subiectele la alegere sau la subiectele, mă rog, inițiale, mai puțin în zona de analiză, dar, da, putem lua în calcul și extinderea autorilor”, a adăugat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)