Ministerul Educației vrea dovezi de la profesori că țin orele online. Ce trebuie să facă aceștia

Ministerul Educației vrea dovezi de la profesori că țin orele online. Ce trebuie să facă aceștia
Foto: pixabay.com

Pandemia de coronavirus, care a izbucnit la sfârșitul anului 2019 în China și s-a extins rapid pe tot mapamondul, a dus la luarea unor măsuri drastice pentru încercarea combaterii virusului. Astfel că, școlile au fost închise, iar orele au început să fie ținute pe internet.

Școala online, obligatorie

Miercuri, ministrul Educației Monica Anisie a emis un ordin referitor la școala online, care prevede că prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice este obligatorie și va fi monitorizată de unitățile de învățământ.

Cu toate acestea, Consiliul Național al Elevilor critică măsura luată de ministrul Educației, argumentând că sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la Internet și nu pot participa la cursurile online organizate în perioada pandemiei de COVID-19.

Ministerul Educației ceredovezi de la profesori că țin orele online

Secretarul de stat Luminița Rodica Barcari a declarat, la Europa FM, că profesorii și învățătorii trebuie să prezinte „niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen”, ca să-și justifice orele online.

”Dacă până acum, această activitate de învățare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ, iată (profesorii, n.r.) sunt obligați să își raporteze activitățile, pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate”, a afirmat aceasta.

Luminița Rodica Barcari consideră că, până acum, 60% dintre cadrele didactice au realizat activități, nu numai în mediul online, ci și pe grupurile de WhatsApp sau Facebook, scrie edupedu.ro.

Elevii pot primi note pe activitatea din timpul cursurilor online

Ministrul Educației a afirmat că elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă.

Însă, nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă copilul este minor.

Când se vor întoarce elevii la școală

Scenariile care se iau în calcul pentru a face posibilă redeschiderea școlilor din România în condiții de siguranță și încheierea anului școlar în curs au fost prezentate, miercuri, de Monica Anisie.

Ministrul a afirmat că înainte de redeschiderea unităților de învățământ se vor lua măsuri pentru a evita riscul infectării cu noul coronavirus.

Mai mult, este posibil ca acest lucru să se facă treptat, în mai multe etape și neapărat prudent. Astfel că, potrivit unui scenariu, primii care se întorc la cursuri vor fi elevii din anii terminali, pentru a se pregăti în vederea susținerii examenelor de Evaluare Națională sau Bacalaureat.

Ministrul Sănătății nu crede că școlile vor fi redeschise în mai

În opinia ministrului Sănătății nu poate fi vorba despre redeschiderea școlilor din luna mai.

”Atât de repede nu cred. Săptămâna aceasta o să avem discuții cu fiecare minister în parte, încât problema medicală să o putem pune fiecărui minister în parte, și la Economie, și la Educație, și la Sport”, a declarat Nelu Tătaru.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Peste 10.000 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 527 s-au stins din viață, potrivit unui raport publicat joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 2.400, fapt ce a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 236 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 2.478 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`