Ministerul Educației: Aproximativ 65.000 de elevi se află în situația de a nu avea media încheiată / Ce măsuri anunță autoritățile

Ministerul Educației: Aproximativ 65.000 de elevi se află în situația de a nu avea media încheiată / Ce măsuri anunță autoritățile
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației anunță că aproximativ 65.000 de elevi din România se află, în acest moment, în situația de a nu avea media încheiată pe primul semestru. Asta reiese din datele furnizate până acum de unitățile de învățământ din țară, iar printre cauze se numără imposibilitatea de a avea acces la resursele tehnologice necesare pentru desfășurarea învățământului online.

Peste 60.000 de elevi din România, în pericol de a rămâne cu media neîncheiată

Reprezentanții Ministerului precizează că în ultimii ani, aproximativ 15.000 de elevi erau anual în situația de a avea media neîncheiată.

”Astăzi, 11 ianuarie 2021, ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflați în situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pentru semestrul I, precum și măsurile ce se impun în această situație.

La acest moment, conform datelor transmise de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ISMB,se estimează că un număr de cca.65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc.Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Ministerul Educației.

În acest context, reprezentanții instituției anunță și o serie de măsuri care sunt avute în vedere. Este vorba despre desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice; prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea; posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Ministrul Sorin Cîmpeanu: Profesorii vor primi bani conform cu volumul orelor de acţiuni remediale pe care le vor presta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara la finalul săptămânii trecute, că profesorii vor primi bani pentru a participa la „acţiuni remediale”, în funcţie de numărul de ore lucrate. Peste 200.000 de elevi nu au putut partiipa la cursurile online în perioada pandemiei, a precizat Cîmpeanu.

„Cu siguranţăprofesorii vor primi bani, conform cu volumul orelor de acţiuni remediale pe care le vor presta”, a spus ministrul. Acesta a adăugat și că intenția este ca semestrul al doilea din acest an școlar să înceapă în format fizic, cu elevii în bănci, însă acest lucru depinde de evoluția situației epidemiologice.

„Poziția Ministerului Educației a fost foarte clară: îmi doresc reluarea semestrului doi, în format clasic din data de 8 februarie, sub rezerva analizei evoluției epidemiologice a ratei de infectare. De asemenea trebuie să vedem disponibilitatea personalului din învățământ pentru vaccinare. Cert este că următoarele trei săptămâni se vor desfășura online, adică perioada cuprinsă între 11 ianuarie și 29 ianuarie. Semestrul unu va fi finalizat online”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`