Ministerul Dezvoltării, despre podul prăbușit din Neamț: Obiectivul de investiții nu a fost finalizat. Cseke Attila a dispus ca reprezentanții ISC să se deplaseze de urgență la fața locului

Ministerul Dezvoltării, despre podul prăbușit din Neamț: Obiectivul de investiții nu a fost finalizat. Cseke Attila a dispus ca reprezentanții ISC să se deplaseze de urgență la fața locului
Foto: Inquam Photos / Ionut Corfu

Ministerul Dezvoltării a vorbit despre podul peste Siret din localitatea Luțca, care s-a prăbușit la nici șapte luni de la repunerea sa în funcțiune, și susține că, din punctul său de vedere, „obiectivul de investiții nu a fost finalizat, întrucât nu a fost transmis Procesul Verbal de Recepție la Terminarea Lucrărilor”.

Despre incident a vorbit și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care susține că „va fi efectuată o anchetă”, dar și Alexandra Manea, jurnalistă la Roman TV, care a spus pe B1 TV, într-o intervenție la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu, că podul părea „lăsat și crăpat la mijloc” înainte de a fi repus în funcțiune.

Ministerul Dezvoltării, precizări despre situația podului din județul Neamț care s-a prăbușit la câteva luni de la repunerea în funcțiune

„Din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării, obiectivul de investiții nu a fost finalizat, întrucât nu a fost transmis Procesul Verbal de Recepție la Terminarea lucrărilor”, se arată într-un comunicat transmis joi de instituția guvernamentală condusă de Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării a precizat că reabilitarea podului se realizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a.

„Conform contractului de finanțare încheiat între Ministerul Dezvoltării și Consiliul Județean Neamț, valoarea finanțării, alocată prin PNDL, este de 7.374.449,36 lei, sumă din care MDLPA a decontat 7.295.280,58 lei (au mai rămas de decontat 79.168,78 lei). Încheierea contractului pentru execuția efectivă a lucrărilor se face între autoritatea contractantă (în acest caz, Consiliul Județean Neamț) și firma responsabilă cu proiectarea și execuția lucrărilor”, se mai arată în același comunicat.

Potrivit ministerului, durata de execuție a lucrărilor este de doi ani, începând cu 23 iulie 2020, termenul de finalizare a lucrărilor fiind iulie 2022.

Ministrul Dezvoltării i-a trimis la fața locului pe reprezentanții ISC.

„Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a dispus ca reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, iar rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice”, a mai menționat Ministerul Dezvoltării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`