Nou caz de plagiat în Ministerul de Interne. Bogdan Ciobanu este chiar cel care coordonează investigarea angajaţilor când există suspiciuni de corupție (VIDEO)

Nou caz de plagiat în Ministerul de Interne. Bogdan Ciobanu este chiar cel care coordonează investigarea angajaţilor când există suspiciuni de corupție (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

Plagiate pe bandă rulantă în Ministerul de Interne. Un șef din Direcția Generală Anticorupție, chiar cel care coordonează investigarea tuturor angajaţilor atunci când există suspiciuni de corupție, este acuzat că ar fi copiat pagini întregi în lucrarea de doctorat. Bogdan Ciobanu a susţinut teza de doctorat în 2010, la Academia de Poliție, notează Digi24.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Teza de doctorat este compusă din şase capitole. Comisarul şef Bogdan Ciobanu a ales ca temă „Prevenirea și combaterea fraudei fiscale”. Jurnaliştii care au descoperit plagiatul spun că unele pasaje par să fie identice cu lucrări care au apărut înainte cu un an ca ofiţerul să îşi dea doctoratul. Mai multe texte sunt copiate după publicaţii de pe platformele academice sau chiar pagini de internet specializate în ştiri juridice.

”În Ministerul de Interne putem să vorbim de aproape o stare de fapt când vine vorba despre plagiate. Foarte mulți care sunt angajaţi în Ministerul de Interne şi-au luat titlul de doctor la Academia de Poliţie, acolo unde am descoperit o mulţime de teze plagiate şi am arătat săptămâna trecută că rectorul Academiei este chiar el plagiator”, a declarat jurnalista de investigație Emilia Șercan, pentru B1 TV.

Nu este singurul angajat al MAI acuzat că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat. Teza șefului DGA, Cătălin Ioniță, și cea a rectorului Academiei de Poliție sunt verificate de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

”După anul 2010 era o adevărată epidemie, o adevărată contagiune a angajaţilor MAI care şi-au dorit să aibă un titlu de doctor, pentru că le-a adus o serie de avantaje. Un avantaj fiind promovarea în carieră, un alt aspect important fiind indemnizația. Până în 2017 era 15% din salariu, din salariul unui angajat polițist”, a mai precizat Șercan.

Şeful Direcției de Investigații din DGA nu a răspuns la telefon, ca să comenteze acuzațiile de plagiat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`