Ministerul Apărării a trimis mai mulți militari în Kosovo, în cadrul operațiunii NATO-KFOR

Ministerul Apărării a trimis mai mulți militari în Kosovo, în cadrul operațiunii NATO-KFOR
Sursa foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Armata României a încheiat suplimentarea numărului de militari în Kosovo, în cadrul operațiunii NATO-KFOR, cu compania din rezerva strategică la dispoziția SACEUR, cu un efectiv de 130 de militari, relatează Agerpres.

210 militari români în operația NATO-KFOR, în Kosovo

Decizia de a trimite mai mulți militari români în Kosovo a venit după ce Consiliul Nord-Atlantic a autorizat suplimentarea forțelor în privința gestionării situație curente din Balcanii de Vest. Subunitatea românească face parte din rezerva strategică la dispoziţia SACEUR în cadrul operaţiei NATO KFOR din Kosovo.

România și-a asumat angajamentul de a contribui cu forțe și mijloace militare la efortul de menținere a unui mediu stabil de securitate în regiunea Balcanilor de Vest.

Până acum, România are dislocați în Balcanii de Vest peste 480 de militari, dintre care 270 în Bosnia și Herțegovina. Țara noastră este unul dintre cei mai importanți contribuitori cu militari la operația UE EUFOR ALTHEA din această țară.

Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu” comandă întregile structuri militare ale Ministerului Apărării Naționale participante la misiuni și operații în afara teritoriului național.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`