ANUNŢ ŞOC: Minerii din România, aflați deja în GREVĂ, vor să se transforme în ‘VESTELE GALBENE’ (FOTO)

ANUNŢ ŞOC: Minerii din România, aflați deja în GREVĂ, vor să se transforme în 'VESTELE GALBENE' (FOTO)
sursă foto: i24news.tv

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) sunt decişi să nu renunţe la protestul lor. De asemenea, se pare că există şi premise ca protestul să se radicalizaze.

Ei se află în continuare în grevă, fiind nemulţumiţi de propunerea de majorare a salariilor cu 10-12%, făcută de conducerea combinatului.

Marţi, minerii de la Cariera Roșiuța au stat pe calea ferată pentru a opri trecerea unei locomotive care trebuia să preia vagoanele încărcate cu cărbune pentru a le duce la termocentrala Ișalnița, potrivit pandurul.ro.

Mai mult, pe reţelele de socializate au început să circuleîndemnuri pentru radicalizarea protestului.
Unii internauţi îi îndeamnă pe minerii de la CEO să iasă în stradă şi să se echipeze cu… „veste galbene”, pe modelul celebrelor proteste care devastează Franţa.

„Felicitări, dar toţi angajaţii CEO care o duc greu trebuie ă iasă în stradă! Altfel nu suntem băgaţi în seamă, să ne echipăm cu ‘Vestele Galbene'”, este îndemnul unui internaut pe Facebook, după cum se poate vedea din imaginea de mai jos.

Minerii au întrerupt lucrul încă de vineri seară şi refuză să se întoarcă la muncă până nu vor obţine măriri de salarii şi condiţii mai bune în subteran.

Protestul angajaţilor a pornit de la faptul că, în bugetul pe 2019, nu sunt prevăzuţi bani pentru majorări, deşi acestea le-au fost promise de luni bune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`