Milionarul Sever Mureșan a murit într-un spital din Franța

Milionarul Sever Mureșan a murit într-un spital din Franța
Sever Mureșan. Sursa foto: Captură video - Antena 1 / YouTube

Milionarul Sever Mureșan a murit într-un spital din Dijon, Franța. Avea 75 de ani. Trupul său va fi adus în țară și înmormântat la Câmpia Turzii.

Sever Mureșan era în stare gravă încă din iulie

Mureșan ajusese la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Militar din București încă din iulie. El a suferit un AVC și de a atunci starea lui s-a tot deteriorat.

Fiul și fiica lui, care locuiesc în Franța, au făcut demersurile necesare pentru transferul său la o clinică de acolo, dar medicii francezi nu l-au mai putut salva. Omul de afaceri a murit la 75 de ani.

Trupul lui Sever Mureșan urmează să fie adus în România și înmormântat la Câmpia Turzii, au spus surse apropiate de familie, pentru Gandul.info.

Sever Mureșan, de la tenismen la om de afaceri

Andrei Sever Mureșan a fost inițial tenismen profesionist, fiind membru al echipei române de Cupă Davis, iar în anii 1970-1983 a fost primul jucător profesionist de tenis român membru al Association of Tennis Professionals.

Ulterior, a intrat în afaceri și în martie 1991 a fost cofondator al Băncii Dacia Felix, a doua bancă privată românească. Aceasta a dat faliment din cauza mai multor credite neperformante. De-a lungul timpului, el a derulat mai multe afaceri.

Sever Mureșan este și cel care l-a adus pe George W. Bush în vizită în România, în 23 noiembrie 2002, mai notează Gandul.info.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:35 - Guvernul acordă noi ajutoare, de 15.000 de lei, după inundații. Ciolacu: Peste 6.000 de persoane singure sau familii vor beneficia de acest ajutor / Alocăm 62 de milioane lei autorităților locale din Galați pentru reparații de drumuri, poduri (VIDEO)
11:32 - Ce se întâmplă cu mâncarea gătită la Masterchef. Cei trei jurați doar o gustă
11:23 - Hezbollah a atacat sediul Mossad de lângă Tel Aviv cu o rachetă balistică. Armata israeliană spune că atacul e o premieră
11:22 - Surse: PNL este în negocieri pentru o majoritate de dreapta în Consiliul General al Capitalei
11:22 - Ciolacu, în ședința de guvern: Adoptăm noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli / Le asigurăm antreprenorilor plata la timp a ajutoarelor de stat prin IMM Plus (VIDEO)
11:13 - Singura țară care poate pune capăt războiului este SUA, spune Libanul: Numărul civililor strămutați urcă la 500.000
11:07 - Marcel Ciolacu: Prelungim plafonarea prețurilor la polițele RCA pentru încă trei luni, până la sfârșitul anului. Preîntâmpinăm apariția unor dezechilibre în piață și creșterea prețurilor la aceste poliție auto (VIDEO)
10:50 - A murit Andrei Sever Mureșan, primul jucător de tenis român membru al ATP
10:44 - Simonis (PSD), pe B1 TV: Avem atâtea probleme și PNL nu are altceva mai bun de discutat decât despre viitorul lui Iohannis. Liberalii sunt cei care și-au încălcat promisiunile. Rareș Bogdan să gândească înainte să vorbească (VIDEO)
10:44 - Accident grav în Teleorman. Un tânăr a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un cap de pod