Peste 2,2 milioane de persoane infectate cu coronavirus la nivel global, dintre care 1 milion în Europa. Ultimele măsuri luate în lupta cu COVID-19 și efectele pandemiei. LIVE UPDATE

Peste 2,2 milioane de persoane infectate cu coronavirus la nivel global, dintre care 1 milion în Europa. Ultimele măsuri luate în lupta cu COVID-19 și efectele pandemiei. LIVE UPDATE
foto: Pixabay

Peste 2,2 milioane de persoane din toată lumea au fost confirmate cu COVID-19. Tot la nivel global, numărul deceselor înregistrate în rândul pacienților infectați cu coronavirus a trecut de 154.000, în timp ce alți aproape 579.000 s-au vindecat.

SUA pare epicentrul pandemiei globale, cu peste 710.000 de cazuri de COVID-19 diagnosticate deja, dar și cu aproximativ 37.000 de decese. Tot SUA este națiunea care are de departe cel mai bun ritm de testare, cu mai bine de 3,57 milioane de teste efectuate până sâmbătă, potrivit datelor centralizate de Worldometer.

Europa are și ea peste 1 milion de cazuri confirmate, cu aproape 97.000 de decese. Spania, Italia, Franța, Germania și Marea Britanie au fiecare peste 100.000 de pacienți testați pozitiv pentru coronavirus deja, cu mențiunea că Regatul spaniol se îndreaptă spre un nou prag psihologic, cel de 200.000. Totuși, italienii au raportat cele mai multe decese până în prezent, aproape 23.000.

Ultimele măsuri luate în lupta cu pandemia de COVID-19 și efectele provocate de coronavirus. LIVE UPDATE

UPDATE, 18 aprilie, 12:15:Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că alți șase pacienți testați pozitiv cucoronavirusau murit. Astfel, potrivit autorităților, bilanțul deceselor înregistrate la nivel național în rândul persoanelor depistate cuCOVID-19a crescut la 417, iar ultimele victime proveneau din Arad, Neamț, Mureș, Satu Mare, Constanța și Timiș.internați la terapie intensivă.

UPDATE, 18 aprilie, 12:15:Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat că agenția de evaluare financiară Fitch a păstrat rating-ul României, ceea ce „arată încrederea pe care o are în măsurile luate” de Guvernul Orban, dar a înrăutățit perspectiva, „într-un avertisment clar dat populiștilor din Parlament”.

UPDATE, 18 aprilie, 12:15:Premierul niponShinzo Abea anunțat, vineri, căJaponiava oferi un ajutor de 100.000 de yeni – adică în jur de 930 dedolari – către fiecare locuitor al țării, fie el japonez sau străin, într-o încercare de a consolida a treia economie a lumii în fața pandemiei de COVID-19

UPDATE, 18 aprilie, 12:15:Ministrul Muncii, Yolanda Diaz, ia în calcul reluarea activității angajaților din Spania în doua etape. Cel de-al doilea pas s-ar putea întinde până la finalul anului 2020 și au curpinde sectorul turistic, important pentru economia spaniolă.

UPDATE, 18 aprilie, 12:15:Un număr de 16 persoane au fost surprinse de forțele Ministerului Afacerilor Interne, cu ajutorul unei drone, când încălcau restricțiile și făceau un grătar în miez de noapte lângă Pătrăuți,Suceava, deși județul este principalul focar de infecție cu coronavirus din țară, iar municipiul reședință cu același nume și opt comune limitrofe au fost plasate în carantină de Ordonanța Militară 6. De altfel, toată România se află sub un regim drastic de interdicții de deplasare impus pe fondul stării de urgență declarate odată cu pandemia de COVID-19.

UPDATE, 18 aprilie, 12:15:General Motorsa anunțat, vineri, că a început să livreze cele 54 de ventilatoare mecanice din prima tranșă prevăzută de contractul de aproape 490 de milioane de dolari încheiatcu guvernul SUA, pentru furnizarea mijloacelor de respirare asistată dedicată tratării cazurilor severe de COVID-19 din spitalele americane.

UPDATE, 18 aprilie, 15:15:Președintele României, Klaus Iohannis, le-a transmis un mesaj românilor, le-a transmis un mesaj românilor, în condițiile în care acest sfârșit de săptămână este marcat de Paștele ortodox,iar în cel anterior Învierea Domnului a fost sărbătorită de creștinii catolici.Șeful statului a îndemnat la prudență și a făcut apel la comuniunea spirituală dintre cetățeni, „adevărata forță care ne va da energia să depășim momentele dificile” provocate de pandemia deCOVID-19.

UPDATE, 18 aprilie, 15:15:Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat sâmbătă o vizită la SpitalulJudeţean de Urgenţă Vasluipentru a evaluafluxul pacienţilor, echiparea personalului medical șidotarea Unităţii de Primiri Urgenţe.

UPDATE, 18 aprilie, 15:15:Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă dimineață, că 1.031 de cadre medicale din România sunt infectate cucoronavirus, conform raportărilor primite din teritoriu de Institutul Național de Sănătate Publică. Cu 462 de cazuri, Suceava este cel mai afectat județ al țării, în timp ce Capitala a confirmat și ea 149.

UPDATE, 18 aprilie, 15:15:Spitalul modular al Armatei amplasat în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni a preluat primii pacienți infectați cu oul coronavirus, ca urmare a deciziei Centrului Național de Coordonare și Conducere.

UPDATE, 18 aprilie, 15:15:Autoritățile române au depistat la nivel național, până sâmbătă – ora 13:00, 8.418persoane infectate cucoronavirus, iar 351 dintre acestea reprezintă cazuri noi. Noul bilanț oficial arată că, din numărul total de pacienți testați pozitiv, 1.730 au fost declarați vindecați și externați, în timp ce alți 417 au decedat, iar 248sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară. Grupul de Comunicare Strategică a mai precizat că, în prezent, pe teritoriul României se află în carantină instituționalizată 19.911 persoane, iar alte 47.139 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la ora actuală, cadrele medicale au prelucrat 90.991 de teste pentru SARS-CoV-2.

UPDATE, 18 aprilie, 15:15:Lumina Sfântă a fost aprinsă sâmbătă la Ierusalim, în cadrul unui ceremonial, vechi de sute de ani. Milioane de creștinii ortodocși din toată lumea au așteaptat să se aprindă lumina sfântă la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paștelui Ortodox, urmând ca de aici lumina să ajungă în țări din lumea întreagă.

UPDATE, 18 aprilie, 16:00:Belgiaa înregistrat, în această săptămână, cea mai mare rată de mortalitate în rândul cazurilor deCOVID-19din Europa. Cum Flandra este cea mai afectată regiune, mulți se întreabă cum s-a degradat situația atât de tare, scrieSky News, iar o parte dintre motivele pentru care autoritățile belgiene au raportat atât de multe decese comparativ cu alte state ar putea fi puse pe seama unei mai bune transparențe.

UPDATE, 18 aprilie, 16:00:Statele Unite ale Americii au acordat României un sprijin în valoare de 800.000 de dolari, în contextul luptei împotriva pandemiei deCOVID-19, anunțăMAEprin intermediul unui comunicat de presă.

UPDATE, 18 aprilie 17:00: MediculVirgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara precizează într-un răspuns pe grupul city doctors că mănușile sunt utile pentru a ține la distanță COVID-19 atâta timp cât sunt folositeîn mod corect și sunt lute în calcultoate regulile de igienă.

UPDATE, 18 aprilie 18:30:Marea Britaniea înregistrat alte 888 de decese noi, în ultimele 24 de ore, provocate de coronavirus, a patra cea mai neagră zi din ultima săptămână, bilanțul cazurilor fatale ajungând la 15.464. Pe de altă parte în ceea ce privește numărulde infectări noi, acesta rămâne constant cu o creștere de 5.526 în ultimele 24 de ore și un total de 114. 217 infectări.

UPDATE, 18 aprilie 19:30:Șeful staff-ului administrației prezidențiale dinNigeriaa murit vineri din cauza infectării cuCOVID-19. Abba Kyari este oficialul cu cea mai înaltă funcție care moare înNigeriadin cauza infecției cu noul coronavirus. El și-a exercitat atribuțiile în cadrul administrației președintelui nigerianMuhammadu Buhari, în vârstă de 77 de ani.

UPDATE, 18 aprilie 19:30:O scenă impresionantă a avut loc într-un supermarket din Piatra Neamț. Clienții s-au oprit pentru câteva secunde din cumpărăturile pentru sărbătorile pascale și au început să cânte „Hristos a înviat din morți!”
UPDATE, 18 aprilie 19:30:Premierul britanicBoris Johnsona luat contact cu o serie de miniștri dinRegatul Unit, în timp ce se recupera după ce s-a îmbolnăvit deCOVID-19, a afirmat Robert Jenrick, ministrul pentru locuințe. Șeful guvernului de la Londra a fost testat pozitiv pentru coronavirus, în 27 martie, iar evoluția stării sale de sănătate a condus la internarea sa, în 5 aprilie.
UPDATE, 18 aprilie 20:00:Numărul deceselor noi, raportate în ultimele 24 de ore, continuă să fie în scădere înItalia. Astfel potrivit ultimelor raportări date publicității de către autoritățile de la Roma, de vineri până sâmbătă au fost înregistrate 482 de decese, în comparaţie cu vineri, când au fost 575 de victime. Numărul total al deceselor, care mai multe săptămâni a fost cea mai afectată țară de pandemia deCOVID-19, a ajuns la 23.227.
UPDATE, 18 aprilie, 21:00:Un număr de 750 de militari sunt pregătiți să parcurgă toatăSpaniași testeze pentrucoronaviruscetățeni din zeci de mii de locuințe, în „Operațiunea Zendal” ce face parte dintr-un macrostudiu pe care îl elaborează Ministerul spaniol al Sănătății, scrieEl Pais, în ziua în care Regatul a depășit 20.000 de decese în rândul pacienților confirmați cuCOVID-19.

UPDATE, 18 aprilie, 21:00:Numărul deceselor noi, raportate în ultimele 24 de ore, continuă să fie în scădere înItalia. Astfel potrivit ultimelor raportări date publicității de către autoritățile de la Roma, de vineri până sâmbătă au fost înregistrate 482 de decese, în comparaţie cu vineri, când au fost 575 de victime. Numărul total al deceselor, care mai multe săptămâni a fost cea mai afectată țară de pandemia deCOVID-19, a ajuns la 23.227.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`