Aproape 2,1 milioane de persoane diagnosticate cu COVID-19 la nivel global. Tot ce trebuie să știi despre pandemia de coronavirus și efectele sale. LIVE UPDATE

Aproape 2,1 milioane de persoane diagnosticate cu COVID-19 la nivel global. Tot ce trebuie să știi despre pandemia de coronavirus și efectele sale. LIVE UPDATE
foto: Pixabay

Aproape 2,1 milioane de oameni din toată lumea au fost testați pozitiv pentru coronavirus, până joi, iar numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor confirmate cu COVID-19 se îndreaptă spre 135.000. Totodată, mai bine de 510.000 de pacienți s-au vindecat.

Până la ora actuală, coronavirusul a fost depistat la persoane din 210 țări și teritorii de pe tot globul. SUA rămâne în continuare epicentrul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care deține atât recordul de persoane infectate, cât și cel mai mare bilanț al deceselor. Concret, până în acest moment, autoritățile americane au confirmat peste 644.000 de îmbolnăviri și aproape 29.000 de decese.

Cu peste 180.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și aproape 19.000 de decese, Spania este statul european cu cel mai mare număr de persoane testate pozitiv. Totuși, cu circa 165.000 de cazuri diagnosticate și peste 21.000 de decese, Italia este țara „bătrânului continent” cu cele mai multe fatalități.

Tot ce trebuie să știi despre pandemia de coronavirus și efectele sale. LIVE UPDATE

UPDATE, 16 aprilie, ora 8:15:Cancelarul germanAngela Merkela declarat miercuri că regulile de distanțare socială impuse pentru a împiedica răspândirea coronavirusului vor rămâne în vigoare până cel puțin la data de 3 mai, dar unele magazine ar putea fi redeschise.

UPDATE, 16 aprilie, ora 8:15:PreședinteleDonald Trumpspune căSUAau „trecut de vârful” pandemiei dacă ne raportăm la noile cazuri de Covid-19 raportate și a prezis că unele state se vor redeschide în cursul lunii aprilie. În cadrul informării zilnice a Casei Albe despre virus,Donald Trumpa declarat că noile linii directoare de redeschidere vor fi anunțate joi, în urma unor discuții cu guvernanatorii.

UPDATE, 16 aprilie, ora 9:15:Parlamentul României se întrunește, joi, pentru o ședință online în care va dezbate și vota Decretul nr. 240 din 2020, care a fost emis de președinteleKlaus Iohannispentruprelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul României cu încă 30 de zile. Șeful statului a lansat această inițiativă, în condițiile în care efectele pandemiei decoronavirusîncă se fac resimțite la nivel național, cupeste 7.200 de cazuriconfirmate deCOVID-19și372 de decesepână la această oră.

UPDATE, 16 aprilie, ora 9:15:Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, ar fi refuzat cererea Secretarului de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Unit,Dominic Raab, prin care Marea Britanie solicita aprobarea exportului de ventilatoare din Israel către Regat

UPDATE, 16 aprilie, ora 9:15:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 înAfricaeste semnificativ mai mic decât pe alte continente, dar acesta crește exponențial de la o zi la alta.

UPDATE, 16 aprilie, ora 9:15: Radu Banciu a comentat, în ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, originile coronavirusului, care ar fi provocat o primă îmbolnăvire într-o peșteră de lângă Wuhan, unde mai mulți cercetători chinezi realizau o serie de teste finanțate de americani

UPDATE, 16 aprilie, ora 10:00Cu doi ani înainte ca noua pandemie de coronavirus să izbucnească, oficialii AmbasadeiSUAlaBeijingau vizitat de câteva ori o unitate de cercetare din orașulWuhanși au trimis două avertismente la Washington cu privire la siguranța inadecvată în laboratoarle care desfășurau studii riscante asupra coronavirusurilor la lilieci, scrie prestigioasa publicațieWashington Post.

UPDATE, 16 aprilie, ora 10:00:Un studiu oficial leagă căldura de o răspândire mai mică acoronavirusului în Spania, dar mulți experți au ajuns la concluzia că temperatura nu va fi suficientă pentru a ține în frâu pandemia deCOVID-19, scrieEl Pais

UPDATE, 16 aprilie, ora 11:00:Ordinul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prin care crește numărul spitalelor de faza a doua destinate pacienților infectați cuCOVID-19a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, numărul unităților medicale desemnate să trateze bolnaviiCOVID-19, atunci când spitalele de boli infecțioase din faza 1 sunt depășite de numărul de pacienți, crește de la 8 la 29.

UPDATE, 16 aprilie, ora 11:30:Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis un avertisment românilor în contextul sărbătorilor pascale. Acesta a precizat joi într-o intervenție la digi24 că românii nu trebuie să renunțe la măsurile de distanțare socială în următoarea perioadă, în caz contrar riscăm să avem o explozie a numărului de cazuri în România și o creștere alarmantă a deceselor.

UPDATE, 16 aprilie, ora 12:00:Imagini scandaloase într-o comună din județul Sălaj. În goană după popularitate, primarul nu a mai ținut cont de regulile de distanțare socială impuse în timpul stării de urgență generată de pandemia de coronavirus și a chemat oamenii pentru a le împărți pâine și cartofi.

UPDATE, 16 aprilie, ora 14:00:Autoritățile române au depistat 7.707 pacienți infectațicucoronavirusla nivel național, până joi – ora 13:00, dintre care 491 au fost diagnosticați doar în ultimele 24 de ore. Din numărul total de persoane confirmate cuCOVID-19în România, 1.357 au fost declarate vindecate și externate, 387 au decedat, iar alte 243 sunt internate în secțiile de terapie intensivă din țară. Potrivit aceluiași bilanț, 22.866 de oameni se află în carantină instituționalizată, în timp ce alți 60.697 sunt în izolare la domiciliu, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE, 16 aprilie, ora 14:00:Lombardia, considerată cea mai puternică și bogată regiune a Italiei, a fost cea mai puțin pregătită în fața pandemiei deCOVID-19, notează jurnalistul anti-mafieRoberto Saviano,care a explicat că principalul focar italian de infecție cucoronavirus„a plătit scump pentru deficiențele sistemului său sanitar mixt public – privat”.

UPDATE, 16 aprilie, ora 14:00:Parlamentul a încuviințat, joi, decretul președinteluiKlaus Iohannisde prelungire cu o lunăa stării de urgență înRomânia.

UPDATE, 16 aprilie, ora 14:00:Consumul de alcool poate crește riscul de infecție cuCOVID-19și poate agrava starea de sănătate în cazul pacienților pozitivi cu noul coronavirus, a declarat Organizația Mondială a Sănătății, recomandând liderilor guvernamentali din întreaga lume să limiteze accesul la alcool în timpul restricțiilor privind coronavirusul.

UPDATE, 16 aprilie, ora 15:15:Europaeste în ochiul furtunii provocate de pandemia deCOVID-19, cu un număr de cazuri confirmate ce se apropie de 1 milion, și ar trebui să se miște cu extrem de multă prudență atunci când va lua în calcul relaxarea restricțiilor de carantină, a afirmat Hans Kluge, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), joi, într-o declarație de presă susținută online

UPDATE, 16 aprilie, ora 15:15:Grupul de Comunicare Strategică anunță modificări pentru persoanele care se întorc în țară din ‘zonele roșii’ și cele testate pozitiv cucoronavirus, dar care nu au simptome. Mai exact, persoanele cucoronavirus, chiar și cele asimptomatice, vor fi duse obligatoriu în centrele special amenjate pentru cei infectați cuCOVID-19, atât timp cât există locuri.

UPDATE, 16 aprilie, ora 15:15:Situaţie disperată pentru o româncă aflată la muncă înItalia. După ce şi-a pierdut locul de muncă, femeia care lucra ca badantă nu a mai avut cum să se întreţină şi nici nu a reuşit să se repatrieze la timp. Prin urmare, de o lună de zile locuieşte într-o gară din Perugia.

UPDATE, 16 aprilie, ora 15:15:Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a cerut „iertare din inimă” Italiei, pentru că a dezamăgit-o la debutul pandemiei de coronavirus.UEa eșuat în a ajuta poporul italian imediat după izbucnirea epidemiei de COVID-19, iar multe state membre au adoptat măsuri protecționiste, care au suminat și mai mult un posibil efort colectiv în această criză.Italiaînregistrează acum cel mai mare număr de decese din Europa cauzate de SARS-CoV-19. Un sondaj recent a arătat că italienii chiar se simt trădați și, dacă ar avea posibilitatea să aleagă, aproape jumătate dintre ei ar vota pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

UPDATE, 16 aprilie, ora 16:00:Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a subliniat căParlamentul nu a cerut – prin hotărârea cu care a aprobat decretul președintelui Iohannis privind prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile – caGuvernul să nu mai dea ordonanțe militare, ci pur și simplu astipulat „că drepturile fundamentale pot fi limitate numai prin lege”, după cum prevede art. 53 din Constituția României.

UPDATE, 16 aprilie, ora 16:00:Oficialii Sănătății din Chileau ridicat niște sprâncene săptămâna aceasta, când au dezvăluit că bilanțul persoanelor din țara lor vindecate de coronavirus ar putea să nu fie tocmai conform cu realitatea, deoarece include și oamenii infectații care au murit. Jaime Mañalich, ministrul Sănătății, a precizat că victimele COVID-19 sunt incluse în rândul populației vindecate deoarece ”nu mai sunt contagioase”. Chilear avea aproape 8.000 de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 și cel puțin 92 de decese. Cu toate acestea, autoritățile de acolo se feresc să impună vreun tip de carantină.

UPDATE, 16 aprilie, ora 16:00:Situaţie tot mai critică şi înRepublica Moldova, din cauza pandemiei. Ministerul Sănătăţii de la Chişinău a anunţat că totalul cazurilor de infectare cucoronavirusa ajuns la 2049. Dintre acestea, 195 sunt în stare gravă, iar alte 235 de cazuri au fost tratate. Numărul deceselor a ajuns la 52, în ultimele 24 de ore fiind raportate cinci noi victime.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`