Peste 2,1 milioane de persoane confirmate cu COVID-19 în toată lumea, iar Europa are aproape jumătate din cazuri. Cum arată situația într-o lume marcată de coronavirus. LIVE UPDATE

Peste 2,1 milioane de persoane confirmate cu COVID-19 în toată lumea, iar Europa are aproape jumătate din cazuri. Cum arată situația într-o lume marcată de coronavirus. LIVE UPDATE
foto: Pixabay

Coronavirusul a produs peste 2,1 milioane de infecții în toată lumea, iar prezența COVID-19 a fost deja confirmată în 210 țări și teritorii. În rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 de pe tot globul au fost înregistrate circa 147.000 de decese, în timp ce numărul pacienților vindecați a trecut de 552.000.

Europa are peste 1 milion de cazuri confirmate de COVID-19, iar Spania și Italia sunt statele cele mai afectate. Dacă autoritățile italiene au diagnosticat cu infecție cu coronavirus aproape 185.000 de persoane, raportând peste 19.000 de decese, italienii au aproape 169.000 de cazuri și au trecut de 22.000 de decese.

Totuși, la nivel global, SUA rămân cea mai afectată națiune, cu peste 678.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și circa 35.000 de decese. Tot SUA dețin și recordul de testare, cu peste 3,4 milioane de teste efectuate de la debutul pandemiei. Un eventual Top 3 ar fi completat de Germania, cu 1,7 milioane de teste efectuate, respectiv Rusia, cu 1,6 milioane. De altfel, la momentul redactării articolului, doar Italia mai trecuse de 1 milion de teste.

Lupta cu pandemia de COVID-19 la nivel global. LIVE UPDATE

UPDATE, 17 aprilie, 8:30: Bulgariaa decis închiderea capitalei Sofia în weekendul de Paște, astfel că locuitorii capitalei nu vor putea părăsi orașul și nu pot primi vizitatori. Decizia extremă a fost luată după ce guvernul bulgar a anunțat o extindere a numărului de cazuri deCOVID-19în țara vecină României. Aceste restricții crează deja numeroase probleme pentru bulgari, având în vedere faptul că

UPDATE, 17 aprilie, 8:30:Noile îndrumări federale pentru repornirea economieiSUA, care vor fi prezentate de președinteleDonald Trump, recomandă statelor americane să aibă o „traiectorie descendentă” a noilor cazuri de infecție cu coronavirus timp de 14 zile, înainte să poată începe un proces în trei pași pentru relaxarea restricțiilor de carantină.

UPDATE, 17 aprilie, 8:30:Amazona început să dezvolte un test pentru noul coronavirus pentru a ajuta la repornirea economiei blocată din cauza restricțiilor impuse pentru a stopa extindereaCOVID-19.

UPDATE, 17 aprilie, 8:30:Criza economică provocată deCOVID-19ar putea cauza moartea a sute de mii de copii la nivel global și alte zeci de milioane de oameni ar putea suferi o sărăcie extremă, este avertismentul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

UPDATE, 17 aprilie, 13:30: Guvernul Orban demarează programul IMM Invest, ce va permite întreprinderilor mici și mijlocii din România să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau investiții, prin accesarea unor credite garantate de statul român – totuși, toate companiile pot beneficia de această facilitate, nu numai cele afectate de criza coronavirus. Prin program se intră în a doua etapă de repornire a economiei, a anunțat vineri Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, care tot atunci a precizat că rectificarea bugetară nu presupune nicio tăiere de bani – singurele reduceri fiind cele propuse de anumite ministere, care au propus o serie de economii într-o perioadă în care lumea este marcată de pandemia de COVID-19 și efectele sale.

UPDATE, 17 aprilie, 13:30:Grupul de Comunicare Strategică anunță că numărul pacienților diagnosticați cuCOVID-19a crescut în ultimele 24 de ore cu 360 de noi cazuri.

​​​​​​​UPDATE, 17 aprilie, 13:30:Un studiu intitulat „Credință, sănătate și politică în vremea pandemiei de COVID-19”, ce a fost realizat între 11 și 15 aprilie pe un eșantion de 1.008 persoane, arată în ce măsură sunt mulțumiți românii de măsurile autorităților în lupta cu criza coronavirus, dar și intenția de vot sau cota de încredere de care se bucură partidele și politicienii în acest context complicat. Spre exemplu, PNL este cotat cu 31,3% din intenția de vot pentru alegerile parlamentare, iar PSD cu 22,9%, dar marea surpriză este PMP, cu 6,7%.

​​​​​​​​​​​​​​UPDATE, 17 aprilie, 13:30:Aglomerație mare înGara de Norddin Capitală, vineri dimineață, în ciuda faptului că România se află sub un regim drastic de restricții de circulație, impus prin ordonanțele militare adoptate pe fondul pandemiei deCOVID-19. Cei mai mulți, probabil, se îndreaptă spre casele lor, pentru a petrece Paștele alături de familie. În orice caz, potrivit imaginilor surprinse la fața locului, oamenii prezenți în gară nici măcar nu respectă regulile de distanțare socială.

​​​​​​​UPDATE, 17 aprilie, 13:30:Școlile dinSpaniavor fi redeschise în septembrie, dacă Ministerul Sănătății de la Madrid va respecta recomandările grupului de experți convocați de către Asociația Spaniolă de Pediatrie pentru a consilia guvernul Pedro Sanchez în această speță.

​​​​​​​UPDATE, 17 aprilie, 13:30:O celebră mănăstire din Ucraina a devenit prinicipalul focar de infecție dinKiev, după ce credincioșii au fost chemați să vină la slujbe.

​​​​​​​UPDATE, 17 aprilie, 13:30:Mănușile de unică folosință nu protejează cu adevărat împotriva noului coronavirus. De fapt, ele pot crește chiar riscul unei infecții din mai multe motive.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:57 - Cele mai bune ceaiuri pentru un somn odihnitor. Ce alte beneficii au
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac