Peste 2 milioane de persoane confirmate cu COVID-19 pe tot globul. Care sunt efectele pandemiei de coronavirus și ce măsuri iau autoritățile. LIVE UPDATE

Peste 2 milioane de persoane confirmate cu COVID-19 pe tot globul. Care sunt efectele pandemiei de coronavirus și ce măsuri iau autoritățile. LIVE UPDATE
foto: Pixabay

Peste 2 milioane de persoane au fost confirmate cu COVID-19, în 210 țări și teritorii din toată lumea, în timp ce bilanțul deceselor înregistrate în rândul persoanelor infectate cu coronavirus se îndreaptă spre 127.000. Totodată, până la ora actuală, aproape 485.000 de pacienți diagnosticați cu boala respiratorie cauzată de virusul apărut în China, la finalul lui 2019, au fost declarați vindecați, potrivit datelor centralizate de Worldometer.

Deși se crede că virusul a apărut în China, la Wuhan, statul asiatic nu mai este de multă vreme principalul focar de infecție de pe glob. În prezent, cu peste 614.000 de îmbolnăviri confirmate și circa 26.000 de decese, SUA sunt cea mai afectată națiune de pe glob. Totuși, numărul mare de cazuri poate fi pus și pe faptul că autoritățile americane dețin recordul în ceea ce privește cantitatea de teste efectuate, cu peste 3,1 milioane.

Italia și Spania sunt națiunile europene care resimt cel mai puternic criza COVID-19 din punct de vedere sanitar. Spaniolii au 174.000 de cazuri confirmate și 18.255 de decese, în timp ce italienii au raportat peste 162.000 de îmbolnăviri și 21.067 decese.

Efectele pandemiei de COVID-19 și măsurile anti-coronavirus luate de autorități. LIVE UPDATE

UPDATE, 15 aprilie, ora 9:Executivul va discuta miercuri în ședința de guvern un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică OUG 30/2020 privind acordarea indemnizației de șomaj tehnic, în contextul stării de urgență, asfel încât și alte categorii profesionale să poată beneficia de ajutorul financiar.

UPDATE, 15 aprilie, ora 9:Economia mondială va înregistra în 2020 cel mai prost an de la Marea Depresiune din 1930, susține Fondul Monetar Internațional (FMI), în ultimele sale estimări, care vin în plină pandemie decoronavirus.

UPDATE, 15 aprilie, ora 9:Donald Trump, președinteleSUA, a oprit finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din cauza manierei în care a gestionat criza coronavirus, și a reacționat virulent la criticile față de răspunsul administrației sale la pandemia de COVID-19.

UPDATE, 15 aprilie, ora 10:Autoritățile române au raportat, miercuri dimineață, alte șase decese în rândul pacienților infectați cucoronavirusdin România. Astfel, până la ora actuală, 357 de persoane confirmate cuCOVID-19au murit. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, ultimele victime proveneau din Arad, Sibiu, Vrancea, Botoșani, Alba și Iași.

UPDATE, 15 aprilie, ora 10:Autoritățile japoneze au făcut o previziune sumbră în plină pandemie deCOVID-19. În absența unor măsuri stricte de distanțare socială care să blocheze răspândirea coronavirusului numărul morților ar depăși 400.000, potrivit unei analize a ministerului sănătății.

UPDATE, 15 aprilie, ora 10:Radu Banciueste de părere că, până la sfârșitul lunii aprilie, bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților confirmați cuCOVID-19se va ridica la 200.000. În prezent, la nivel global, peste 2 milioane de persoane au fost diagnosticate cu infecție cucoronavirus, iar numărul deceselor se îndreaptă spre 127.000.

UPDATE, 15 aprilie, ora 10:30:Vești triste pentru iubitorii fotbalului care așteaptă cu sufletul la gură ridicarea restricțiilor impuwe pentru blocarea răspândiriiCOVID-19. Potrivit celor mai sumbre scenarii, aceștia vor trebui să aștepte mai bine de un an și jumătate pentru a se bucura din nou de spectacolele de pe stadioane, potrivit preşedintelui Academiei naţionale de ştiinţe germane

UPDATE, 15 aprilie, ora 11:30:Crizacoronaviruseste dublată de o secetă extremă, ceea ce afectează și mai rău sectorul agricol, a afirmatAdrian Oros, ministrul Agriculturii, într-o conferință de presă susținută miercuri, precizând totodată că datele oferite de Administrația Națională pentru Meteorologie „nu sunt deloc încurajatoare”.Demnitarul a mai subliniat că, alături de colegii din Ministerul Afacerilor Interne, a emis un ordin prin care organismele județene și locale pentru situații de urgență vor avea o bază legală, astfel încât să constate pagubele produse de secetă, iar femierii să poată fi despăgubiți.

UPDATE, 15 aprilie, ora 11:30:Cel puțin șase state membre UE au început să relaxeze restricțiile specifice pandemiei deCOVID-19după propria strategie, deși Comisia European urma să prezinte formal abia miercuri strategia coordonată pentru ridicarea carantinei, un document prin care se încearcă înlăturarea confuziei și a lipsei de coordonare, care au marcat răspunsul blocului comunitar în fața crizei provocate decoronavirus.

UPDATE, 15 aprilie, ora 11:30:O femeie internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a reclamat că a stat încuiată timp de șase ore într-un salon, alături de o pacientă infectată cu coronavirus care murise. Conducerea unității medicale a deschis o anchetă internă, iar prefectul Gheorghe Stoian a subliniat că eventualii vinovați vor fi trași la răspundere și a prezentat măsurile pe care le-a luat în județ pentru limitarea răspândirii de COVID-19.

UPDATE, 15 aprilie, ora 13:00:Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va cere premierului Ludovic Orban și ministrului Marcel Vela să revină asupra acordului pentru Paște,pe care Guvernul l-a stabilit cu BORastfel încât românii creștin-ortodocși să poată primi Lumina și Sfintele Paști de Înviere. Altfel, spune șeful statului, „după sărbători vom avea înmormântări”. Cei trei actori de prima scenă politică vor avea o discuție, miercuri, la care vor participa și alți miniștri sau consilieri guvernamentali.

UPDATE, 15 aprilie, ora 13:00:Grupul de Comunicare Strategică anunță că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirusa crescut cu 377, în ultimele 24 de ore. Astfel, ultimul bilanț transmis miercuri, ora 13.00, arată că pe teritoriul României sunt 7.216 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.

UPDATE, 15 aprilie, ora 13:00:Guvernul elen ia în calcul un scenariu în care circulația automobilelor să fie total interzisă în ziua de sâmbătă și în duminica Paștelui. Măsurile vin ca o soluție pentru a prevenirăspândirea noului coronavirusși a limita deplasarea credincioșilor ortodocși la lăcașele de cult.

UPDATE, 15 aprilie, ora 13:00:Danemarcaa dispus redeschiderea treptată a școlilor, începând de miercuri, ca o primă măsură de relaxare a restricțiilor impuse pe fondul extinderii pandemiei de COVID-19. Astfe, guvernul danez a luat decizia de a deschide creșele, grădinițele și școlile, la mai bine de o lună de la închiderea lor, ca măsură de protecție împotriva extinderii noului coronavirus.

UPDATE, 15 aprilie, ora 14:30:Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a oferit pentru B1.RO o primă reacție după ce președintele Klaus Iohannis a criticat protocolul încheiat între MAI șiBOR.

UPDATE, 15 aprilie, ora 14:30:PreședinteleDonald Trumpa anunțat că este aproape să pună la punct un planpentru a depăși criza provocată decoronavirusși a redeschide economiaSUA, care a fost puternic afectată de restricțiile specifice pandemiei deCOVID-19. Anumite părți ale națiunii, spune liderul american, vor fi gata de lucru înainte de 1 mai

UPDATE, 15 aprilie, ora 14:30:În contextul în care noulcoronaviruss-a răspândit în toată lumea, trebuie să fim mult mai atenți la igiena noastră. Autoritățile din România ne-au pus la dispoziție mai multe recomandări care ne-ar putea ajuta să ne ținem cât mai departe de acest inamic invizibil, dar extrem de periculos. O parte din aceste sfaturi se referă la modul în care trebuie să procedăm atunci când vine vorba de hainele în care am fost îmbrăcați atunci când am fost nevoiți să părăsim domiciliu.

UPDATE, 15 aprilie, ora 14:30: China a ascuns de restul lumii informații cruciale despre pandemia decoronavirusși ar trebui să răspundă pentru această înșelăciune, este de părere John Sawers, fost șef MI6, agenția britanică de spionaj, miercuri.

UPDATE, 15 aprilie, ora 16:00:Comisia Europeană va găzdui o conferință virtuală, în 4 mai, în care va pleda pentru strângerea de fonduri, astfel încât să fie umplute „golurile imediate de finanțare” în cercetarea privind dezvoltarea unui vaccin pentrucoronavirus, a anunțat președinteleUrsula von der Leyen, miercuri, când numărul cazurilor confirmate deCOVID-19la nivel global a trecut de 2 milioane.

UPDATE, 15 aprilie, ora 16:00:Reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene vin, miercuri, cu precizări despre acordarea stimulentului financiar pentru medici, personalul medico-sanitar, paramedical și personalului auxiliar care se va ocupa de transportul transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cuCOVID-19.

​​​​​​​UPDATE, 15 aprilie, ora 16:00:Încă o asistentă româncă dinItaliaa murit în urma infecției cu COVID-19. Doina Bucătaru (61 de ani) s-a stins din viață marți, 14 aprilie, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Carle din Cuneo, același spital unde a luptat timp de săptămâni întregi pentru a salva bolnavii de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`