Miliardarul Beny Steinmetz, REȚINUT în Israel. Afaceristul este vizat şi de anchetatorii români, alături de Remus Truică și Prinţul Paul, într-un dosar de retrocedări ilegale

Miliardarul Beny Steinmetz, REȚINUT în Israel. Afaceristul este vizat şi de anchetatorii români, alături de Remus Truică și Prinţul Paul, într-un dosar de retrocedări ilegale

Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Israel, Beny Steinmetz, a fost reținut, luni, de polițiștii israelieni, informează Reuters.

Într-un comunicat de presă al BSG Resources (BSGR) , compania precizează că acțiunea care îl privește pe consultatul companiei vine ca urmare a unei anchete care vizează suspiciuni de mită și corupție. Steinmez ar fi fost consultant al BSGR.

Potrivit sursei citate, cercetarea a fost inițiată de guvernul Guineei, în cooperare cu organizațiile de poliție din SUA, Marea Britanie și Elveția.

Omul de afaceriBeny Steinmetz este vizat şi de anchetatorii români. În 18 mai, el a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 20 de persoane, în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Israel, s-a născut în 1956. El a moştenit Steinmetz Diamond, o afacere din Geneva, de la tatăl său. În prezent, Beny are o avere estimată de 2,3 miliarde de dolari, scrie ZF.

Steinmetz, împreună cu fratele său Daniel, au fondat ceea ce va urma să devină Beny Steinmetz Group Resources. În prezent, Beny ocupă un rol de consilier în Bordul Director al companiei. În martie, publicaţia elveţiană Le Temps a spus că Beny Steinmetz şi-ar fi vândut toate acţiunile către fratele său Daniel.

În decembrie 2008, un permis de exploatare e trei ani a fost acordat companiei sale în Guinea. Preşedintele Lansana Conte i-a cedat lui Steinmetz drepturile minelor de la nord de Simandou cu câteva zile înainte să moară, contra unei sume de 160 de milioane de dolari. Curând după tranzacţie, Steinmetz a vândut 51% din drepturile de exploatare către Vale, contra unei sume de 2,5 miliarde de dolari.

În 1997, el a format STI Ventures NV, o firmă de investiţii care se ax ape startup-uri din Israel. În 1999 el a cumpărat Tucows şi o altă firmă de investiţii, IMR. Prin intermediul companiei sale Scorpio, Steinmetz deţine proprietăţi imobiliare în Kazakhstan, Rusia şi Europa de Est.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie